Компютърен Хардуер

Canon предстви нов корпоративен мрежови скенер

Computer World

Компактен мрежов скенер, даващ възможност за обмен и обработка на документи представи Canon Европа. Според компанията новият imageFORMULA ScanFront 330 помага за повишаване на производителността и намаляване на технологичните разходи в големи корпоративни отдели, местни офиси и точки за обслужване на клиенти.

Новото устройство на Canon е наследник на моделите imageFORMULA ScanFront 300 и 300P. ScanFront 330 предлага няколко различни опции за изпращане на файлове, което спестява време и увеличава удобството при сканиране, включително и към мрежови папки, електронна поща, FTP, факс, печат и USB. Потребителите могат да сканират на няколко места само с една операция. В допълнение новата функция ‘email-me’ дава възможност на потребителите бързо да сканират и да изпращат документи, а ‘ad-hoc fax’ им позволява да сканират до факс номер, който са въвели по време на сканирането.

ImageFORMULA ScanFront 330 сканира до 60 ipm (изображения в минута) и включва механизъм, който увеличава надежността на разделяне на страниците при сканиране на партиди от смесени документи. Устройството може да сканира от тънък до дебел картон, лични карти, както и документи с формат А3 (като се използва специалния фолио режим) с дължина на документа до 1 м.

ImageFORMULA ScanFront 330 предлага уеб-базиран комплект за разработка на софтуер (SDK), което позволява на разработчиците лесно да създават персонализирани приложения. Те могат да се възползват пълноценно и от възможностите за трансфериране на метаданни от CSV или XML формат в изображението. Това улеснява създаването на нови и усъвършенствани начини за интегриране на данните в процеси за управление на съществуващи документи.

ImageFORMULA ScanFront 330 съдържа набор от усъвършенствани функции за сигурност, включително защитен достъп до устройството, въвеждане на ограничен потребителски контрол и криптиране на документи с парола за защита. Той вече поддържа LDAP през SSL комуникация (LDAPS), която криптира данните, изпращани между LDAP клиент и LDAP сървър, което допълнително засилва функциите за сигурност.

Шон Суематсу, директор решения за сканиране на документи в Canon Европа, коментира: „В доклада ни Office Insights 2013 две трети от анкетираните са заявили, че искат по-голяма сигурност на документите, автоматично заснемане и обработка на сканирани документи. Повече от половината биха желали да персонализират функциите на офис техниката, която използват. Новата imageFORMULA ScanFront 330 отговаря на това търсене чрез високото приоритизиране на сигурността и функции, които подобряват начина, по който се заснема и вкарва информация от документи в работните процеси.“

Според компанията новият мрежов скенер помага на компаниите да понижат своите ИТ разходи чрез неговата бърза и лесна администрация. Всички актуализации или конфигурации могат да се направят дистанционно с помощта на уеб браузър или през няколко устройства едновременно с използване на инструмента ScanFront. Устройството се включва директно в мрежата и може да работи като самостоятелен скенер, не изисква допълнителен хардуер или софтуер.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X