Компютърен Хардуер

Acer пусна нова версия на своя флагман Aspire S7 Ultrabook

Computer World

Acer пусна в продажба усъвършенствания 13.3-инчов ултрабук Aspire S7. Запазвайки знаменитите характеристики на предишния модел, новият S7 има подобрен живот на батерията за работа през целия ден, усъвършенствана електролуминисцентна (EL) подсветка на клавиатурата за по-комфортно писане и второ поколение безшумна охлаждаща система Acer TwinAir. Освен това, ултрабукът разполага с WiDi технология.

Усъвършенстваният S7 предоставя подобрен живот на батерията с режим на работа до 7 часа, с 33% повече от предшественика му. Новата светлочувствителна EL подсветка на клавиатурата също търпи подобрение с по-дълбокия натиск на клавишите за по-естествено и комфортно писане, твърдят от компанията. Благодарение на второто поколение охлаждаща система TwinAir на Acer, шумът при максимално натоварване е с повече от 20% по-безшумен от предишния S7, поддържайки системата тиха и охладена.

Новият Aspire S7 на Acer поддържа технологията WiDi на Intel, която позволява на потребителите да възпроизвеждат съдържанието от дисплея на своя лаптоп на телевизор или по-голям екран без кабел. С тази опция собствениците на S7 могат да възпроизвеждат видео съдържание на техния екран в хола и същевременно да отворят нов прозорец на дисплея на лаптопа си, за да работят – едно изцяло ново измерение в изпълнението на много задачи едновременно.

Новият Aspire S7-392 поддържа Full HD IPS 10-точков сензорен екран с резолюция 1920 x 1080 пиксела, които предоставят контолът изцяло в ръцете на потребителите. В допълнение IPS технологията визуализира реални и точни цветове при ъгъл на гледане до 170°. Възползвайки се от сензорните качества, които Windows 8 предлага, тъч-екранът на S7 може да се отвори до 180 градуса. Смяната на ориентацията на дисплея става с една проста комбинация от клавиши, което предразполага за лесно представяне и споделяне на съдържание. Първият 10-точков сензорен WQHD дисплей на Acer е наличен за модела S7 с IPS технология и 2560x1440 пиксела резолюция на 13,3-инчов екран.

Новият S7 събира на едно място мощни технологии като система от два микрофона за шумоизолиране и патентована PurifiedVoice технология на Acer, които подобряват речта и изолират ненужните шумове при гласово разпознаване и VOIP приложения, които възпроизвеждат чиста и ясна гласова комуникация. Освен това устройството използва 4-то поколение процесор Intel Core и RAID 0 SSD за по-бързо събуждане, писане и четене, както и безшумна работа.

Ултрабукът S7 е тънък едва 12,9 мм и е с тегло от 1,3кг. Създаден от премиум материали и разполагащ с двоен вентилатор, T-образен дизайн на рамковата панта, която гарантира стабилност при сензорна работа. Налице е Gorilla Glass 2 покритие.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X