Компютърен Хардуер

IFA 2013: Panasonic ще представи иновативен HD TV с 4K резолюция

Computer World

Panasonic ще представи в рамките на изложението IFA 2013 Smart VIERA TX-L65WT600, първият ултра HD TV на компанията с 4K 50/60 Hz вход, базиран на HDMI 2.0 и DisplayPort 1.2a. Предлагайки да 60 кадъра в секунда с 4K на възпроизвеждане, WT600 може да е добър избор за клиентите, които търсят следващо ниво в домашното забавление, както и за професионалисти, като тези, които работят в малки телевизионни студиа и за които качеството на картината е задължително.

Със сертификация THX 4K, 165cm (65 инча) WT600 е пригоден за домашно кино ентусиасти. Отличаващ се с технология 2,000 Hz Back Light Scanning (BLS),

панелът предоставя висока яркост, дори при динамични сцени, твърдят от компанията. Телевизорът има минималистичен дизайн в стъкло и метал, с тънка рамка.

Подобренията на телевизора показват, че той ще е съвместим и ще работи с бъдещите съвместими 4K-плейъри, приставки, и следващо поколение игрови конзоли.

Вграденият HTML5 уеб браузер на WT600 също така може да показва всяка интернет страница в 4K качество. Например, интернет картовите услуги са изведени на изцяло ново ниво, тъй като размера на картата на дисплея е увеличен четири пъти в сравнение с Full HD телевизионните екрани.

WT600 има вграден 4K H.264 (MPEG4) декодер, който не само позволява възпроизвеждане на 4K видео файлове през USB и SD карти, но още по–важно, дава възможност за възпроизвеждане на 4К съдържание директно от интернет. Фото ентусиастите могат да имат достъп до своите снимки или през SD карта с 4K Photo Viewer SD, или като използват 4K Swipe & Share за безжичен трансфер на снимки от мобилния си телефон или таблет в ултра HD резолюция. 

С 4K Intelligent Frame Creation, WT600 постига гладкост до 120 кадъра в секунда, дори с Ultra HD източници. 4K Ultra HD TV на Panasonic също анализира сложни сцени – с движение от много посоки – и оптимизира самостоятелно всеки обект.

Local Dimming Pro и Gamma Area контролът дават резултат в повече детайли на тъмните и ярки зони на цялото изображение. В същото време новият 4K Hexa-Processing Engine увеличава качеството на картината със съдържание, създадено с резолюция по-ниска от 4K. Технологията на процеса произвежда изображение с по-висока дефиниция чрез интерполиране на липсващите части на изображението и репродуциране на несъществуващите данни, извеждайки ги на ниво на качеството, което се доближава до 4K източници.

WT600 е също така сертифициран като съвместим с CalMAN калибриран софтуер, гарантирайки неутрални цветове. Приложението “Panasonic TV Remote 2” също предлага Smart Calibration, функция, която позволява на зрителя да задава детайлни корекции за гама, бяла точка и цветова наситеност на телевизора чрез техния Android - или iOS смартфон или таблет.

Персонализираният Home Screen позволява на всеки член на семейството лесен достъп до неговите любими телевизионни програми чрез собствен персонализиран начален екран.

Следвайки успеха на Smart VIERA и функцията my Home Screen, Panasonic сега я разширява с нови предварително зададени домашни екрани. Те предлагат на потребителите лесен достъп до съдържание от техните любими провайдъри, включително Eurosport, Maxdome, CANAL+ Group и YouTube. От октомври 2013, зрителите на Panasonic ще имат достъп до тях, навсякъде където са, от прозореца на новата колекция Home Screen.

Управлението и входните опции на WT600 са допълнително подсилени с иновативната функция Voice Interaction, която позволява на потребителите да контролират телевизора чрез говор в микрофона или на тъчпада, или в един смартфон или таблет с инсталирано приложение Panasonic TV Remote 2 App. Това позволява на потребителите бърз достъп до съдържанието в интернет или сърфиране в мрежата вкъщи за любимата песен. В допълнение, за споделяне на снимки, възможностите на Swipe & Share означават, че потребителите могат да споделят снимки в 4К резолюция на големия екран на WT600 само с докосване с пръст.

Интегрираните Twin HD тунери на WT600 позволяват удобно гледане на телевизия. Тази функция дава възможност на потребителите да гледат на живо програма, докато записват друга, или да гледат една програма, докато друг член на семейството гледа едновременно предаване, на таблета си –всичко без външен декодер. Това е особено полезно, ако някой член на семейството иска да гледа филм, докато друг не желае да пропуска футболен мач.

Както при всички телевизори Smart VIERA, WT600 има вграден безжичен LAN. Потребителите могат бързо и лесно да получат достъп до мултимедийно съдържание от тяхната домашна мрежа чрез DLNA стрийминг, както и приложения за платформата Smart VIERA с набор от интелигентни телевизионни приложения, включително най-популярните за социалните мрежи Facebook, Twitter и Skype. С автоматично изскачаща камера на WT600, видео разговорите могат да се водят само с натискане на един бутон.

Вграденият уеб браузер на WT600 също поддържа Flash съдържание. Качеството на вградени видео и с ниска резолюция графики може да бъде значително подобрено чрез Web Content Optimiser Pro. За лесно въвеждане на текст и уеб адреси, може да се свърже клавиатурата към WT600, чрез USB адаптер или безжично чрез Bluetooth.

Всички телевизори VIERA 2013 VIERA постигат енергийна ефективност Клас А. Телевизора Smart VIERA и неговите устройства за свързване консумират енергия само, когато е необходимо. Например яркостта на телевизора се настройва автоматично със скрит вграден сензор (ambient light sensor) и изключва неактивните източници на сигнал с помощта на HDMI контролните команди.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X