Компютърен Хардуер

Ултрабуци на Lenovo от серите ThinkPad T, X и S идват с удължен живот на батерията

Computer World

Lenovo ще обяви в рамките на IFA 2013 новите тънки и леки модели към портфолиото на ThinkPad: ThinkPad T440s, T440 и X240 Тези ултрабуци идват не само с нов модерен дизайн, създаващ усещане за специално проектирано устройство, но и с производителност, очаквана от бизнес потребителите, твърдят от компания. Това включва 20% по-тънък корпус, голям избор при панелите и до 45% по-големи трак падове с подобрени функции, включително жестово разпознаване за Windows 8.

ThinkPad T440s

Новите ултрабуци се отличават с живот на батерията до 17 часа благодарение на намалената консумация на енергия и процесорите четвърто поколение Intel Core. Новата Power Bridge технология позволява на потребителите да сменят външната батерия без да изключват устройствата си. Ултрабуците се отличават с външна ThinkPad батерия, която осигурява по-висока производителност .

Новите преносими компютри са снабдени с набор от различни сензори. G-сензорите следят за удари, термалните сензори измерват и регулират топлината, а критичните сензори за напрежение защитават ключови компоненти.


Ултрабуци на Lenovo от серите ThinkPad T, X и S идват с удължен живот на батерията

© Computer World, Computerworld.bg

Защитата на хардуера и информацията отдавна е приоритет в ThinkPad серията. Хардуерното заключване с пръстов отпечатък и системите, които следят за пробив в сигурността са свързани към Trusted Platform Module, който защитава информацията. Лекият материал, изработен от въглеродни влакна подобрява физическата защита и допринася за лекотата и тънкостта на ултрабуците, подчертават от компанията.

Наред с нововъведенията при батериите, серията ThinkPad предлага и нова докинг станция. С по-изгладен и опростен дизайн, новите и по-тънки ThinkPad Basic Dock, Pro Dock и Ultra Dock предлагат богат избор от възможности за свързване с външни устройства и подобрения.

ThinkPad T440s и T440

Серията ThinkPad T e легендарна в бизнес портфолиото на Lenovo и продължава да бъде най-популярната линия от продукти на Lenovo с новите ThinkPad T440s и T440. Двата модела се открояват с памет до 2 ТВ, бърз твърд диск и последно поколение WiFi и възможност за свързване посредством 4G WWAN технология. Тънки само 21 мм, и двата лаптопа са разработени така, че да предложат дълъг живот на батерията и да са максимално ефективни при работа в движение.


Ултрабуци на Lenovo от серите ThinkPad T, X и S идват с удължен живот на батерията

© Computer World, Computerworld.bg

ThinkPad T440s се предлага с Full HD сензорен екран, а T440 е с 14-инчов HD+ екран, като се предлага и със сензорни функции за подобрено Windows 8 преживяване. В ThinkPad T440 може да бъде интегриран и четец на смарт карти за още по-голяма сигурност.

ThinkPad X240

е ултрамобилно устройство преднанзначено за бизнеса. То е с тегло по-малко от 1,36 кг и е с дебелина 20 мм. Ултрабукът се предлага с Intel процесор до четвърто поколение Core i7, до 1 TB харддиск, 12,5-инчов Full HD сензорен екран, ThinkPad Precision клавиатура с подсветка, и с пълен набор от портове за всякакво свързване без нуждата от наличието на допълнителни донгъли. 

Серията ThinkPad S

Новите ThinkPad S440 и S540 предлагат изискан дизайн, а тънката рамка на дисплея допринася за по-компактните размери, смятат от Lenovo. Те са оборудвани с четвърто поколение процесор Intel Core, сензорен екран до Full HD, който не отразява светлината и дискретна графична карта.

OneLink порта на Lenovo позволява свързването само с един кабел към OneLink Dock за USB 3.0, различни монитори, Gigabit кабелна мрежа, а освен това зарежда и самия ThinkPad.

ThinkVision монитор

За първи път Lenovo представя 21:9 панорамен екран с новия ThinkVision монитор. 29-инчовият AH-IPS LED панел с подсветка предлага 33% повече видима площ от традиционния 16:9 екран.

Офис приложенията предоставят значително повече информация, а филмите и игрите изглеждат отлично на екрана с резолюция 2560х1080. В LT2934z се предлага и Full HD уеб камера, стерео насочени микрофони и високоговорители за видео разговори. А възможността за картина в картина позволява продължителна работа с множество приложения едновременно.

Lenovo Services

предлага иновативни интегрирани решения за максимална продуктивност с фокус върху клиента, качеството и бързото обслужване. Удължена и подобрена гаранция, защита от случайни повреди, Keep Your Drive, приоритетна техническа поддръжка и набор от фабрични и автоматизирани услуги помагат да се скъси разстоянието между бизнеса и клиентите.

ThinkPad S440 и T440s са вече налични на българския пазар, на цени респективно от 2199 лв и 2999 лв с ДДС. ThinkPad T440, X240, S540 и LT2934z се очаква да бъдат налични към началото на ноември 2013.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X