Компютърен Хардуер

Най-мощния си тънък клиент разкри НР

Computer World

HP (Хюлет-Пакард) обяви най-мощното решение в портфолиото си от тънки клиенти, а именно серията HP t820 Flexible Series Thin Client. Той предлага висока производителност, сигурност и управляемост.

Хюлет-Пакард обяви също поддръжка на новите графични процесори NVIDIA GRID за графичните блейд сървъри от осмо поколение – HP WS460c Generation 8. С цел намаляване на разходите на потребителя и повишаване на графичната производителност във виртуализирана среда, HP WS460c, съчетани с HP Multi-GPU Carrier – графичен адаптер, позволяващ до осем потребители на блейд, осигуряват портфолио от графични блейд сървъри.

Серията HP t820 е подходяща за компании в областта на финансовата търговия, архитектурата и инженерството, както и за военни или правителствени агенции, нуждаещи се от високопроизводителна изчислителна мощ за използването на характерни програми.

Подобрените характеристики на HP t820 включват:

  • Intel Core i5 процесор. HP t820 е осем пъти по-бърз от тънкия клиент HP T610, като може да контролира големи количества данни и множество приложения едновременно, позволявайки на служителите да увеличат производителността, като работят с информация на няколко монитора;
  • Сигурност от корпоративен клас с технологията Intel vPro, BIOS, отговарящ на препоръките за сигурност на Националния институт за стандарти и технологии (NIST) и TPM чипсет. Предстартова идентификация и връзка позволяват на потребителите в частния сектор сигурен вход и достъп до защитени мрежи;

  • Вграден VGA видео порт и DisplayPort 1,2 за подобрена функционалност. Допълнителни портове позволяват на организациите да преминат към нови технологии, като им осигуряват съвместимост с остарелите, както и с бъдещите технологии при мониторите. HP t820 поддържа три големи монитора директно от кутията. С графичната карта Radeon HD 7650A MXM и един/няколко незадължителни DisplayPort концентратора с възможност за предаване до няколко устройства (multistream), броят на поддържаните монитори с висока резолюция (HD) може да бъде увеличен до седем;

  • Подобрено потребителско изживяване с HP Velocity. Софтуерът за управление на мрежовата производителност HP Velocity, предлаган с HP t820, се адаптира автоматично към променящите се условия на мрежата и подобрява използването й, ограничавайки смущенията за потребителите, използващи приложения за комуникация в реално време.

  • Многопротоколна поддръжка за Microsoft и VMware. HP t820 е сертифициран по VMware Horizon View и RFX за операционните системи Microsoft Windows Embedded Standard (WES) 7 E, което позволява на потребителите да разгръщат и управляват решението за виртуален десктоп по начин, отговарящ на нуждите им.

Нови виртуализирани графични решения

HP актуализира графичния блейд сървър HP WS460c Gen8 с новите графични процесори NVIDIA GRID, оптимизирани за виртуализирани среди. В качеството си на блейд технология, позволяваща множество виртуализирани графични потребители на блейд, сървърът HP WS460c Gen8 с NVIDIA GRID или Multi-GPU Carrier понижава разходите на потребител, предоставяйки нива на графична производителност, недостъпни до този момент за потребителите, на десктоп виртуализация. Графичните адаптери NVIDIA GRID K1 и K2 също позволяват голям брой богати на мултимедийно съдържание компютри или потребители на графика от висок клас на блейд, осигурявайки графични възможности на всяка виртуална машина.

Серията HP t820 се предвижда да е налична на пазара в цял свят през ноември. Повече информация за цените е налична при поискване.

Графичният блейд сървър HP WS460c Gen8 с новите графични карти NVIDIA GRID е планиран да излезе на световния пазар тази есен. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X