Компютърен Хардуер

Три компактни МФУ добави Canon към портфолиото си

Computer World

Canon анонсира пускането на пазара на три нови многофункционални мастиленоструйни принтера, които имат компактна конструкция и са идеални за персонална употреба или за потребителите в домашни офиси.

PIXMA MG2450

Новите PIXMA MG2450 и MG2550 предлагат функции за печат, сканиране и копиране и имат стилен дизайн, твърдят от компанията. PIXMA MG3550 се предлага в два стилни цвята и включва Wi-Fi функционалност, поддържа печат от смартфон и таблет .

С нова и компактна конструкция, PIXMA MG2450 и MG2550 заменят съответно PIXMA MP230 и MG2250. MG2450 се предлага в матово светлосиво, а MG2550 – в стилно матовобяло, подходящи за различни домашни среди. MG3550 заменя PIXMA MG3250 и се предлага в черно или бяло.


Три компактни МФУ добави Canon към портфолиото си

© Computer World, Computerworld.bg

PIXMA MG2550

Wi-Fi е ключова характеристика на PIXMA MG3550, която позволява безжичен печат и сканиране от широка гама устройства – например компютри, смартфони и таблети. Моделът също така поддържа услугата Google Cloud Print, която позволява отпечатване на прикачени PDF и JPG файлове в Gmail, както и отпечатване от Google Docs.

Новото приложение PIXMA Printing Solutions

за смартфони, което е съвместимо с MG3550, улеснява отпечатването от свързани към интернет устройства и позволява на потребителите да управляват принтера си PIXMA без необходимост от компютър. Включени са редица функции, например усъвършенствани настройки за съхранение на сканирани документи, позволяващи сканиране директно към услуга iCloud, към имейл или локално съхранение. Наред с това, приложението предоставя достъп до ръководството на принтера и до информация относно номерата на съвместимите модели мастила. Приложението PIXMA Printing Solutions е на разположение за безплатно изтегляне от iTunes (iOS) и Google Play (Android).

PIXMA MG2450, MG2550 и MG3550

унаследяват технологията FINE на Canon с минимален размер на капката 2 pl и максимална разделителна способност 4800 dpi. Новите модели също така използват хибридната система от мастила на Canon, която позволява висококачествен фотопечат с наситени цветове чрез багрилни мастила, както и печат на четливи и ясни текстови документи чрез пигментно черно мастило.


Три компактни МФУ добави Canon към портфолиото си

© Computer World, Computerworld.bg

PIXMA MG3550

Наред с това, PIXMA MG2450 и MG2550 позволяват печат на черно-бели документи със скорост приблизително 8,0 ipm (ISO ESAT) и цветни документи – с приблизително 4,0 ipm (ISO ESAT). MG3550 предоставя високи скорости на печат от 9,9 ipm (ISO ESAT) за черно-бели документи и 5,7 ipm (ISO ESAT) – за цветни.

За потребителите, които искат да пестят време и енергия, MG3550 предлага също възможността да намалят използването на хартия чрез функцията за автоматичен двустранен печат, а функцията Auto Power On може да им помогне да спестят енергия.

Подобрен софтуер

Всички нови принтери PIXMA включват водещия софтуер My Image Garden на Canon – универсална платформа, която обединява всички софтуери за принтерите Canon PIXMA в общ и лесен за използване интерфейс, и предоставя безпроблемна навигация между функциите за отпечатване и сканиране. Платформата включва функцията Full HD Movie Print на Canon за отпечатване на кадри от видеозаписи, заснети с компактните фотоапарати, DSLR фотоапаратите или видеокамерите на Canon.

Универсалността на принтерите PIXMA на Canon ги прави изключително подходящи за всички нужди от печат у дома – от допълване на семеен албум до отпечатване на важни домашни работи. Всички нови принтери PIXMA поддържат също опционни XL патрони с мастило.

PIXMA MG2450, MG2550 и MG3550 ще бъдат налични в Европа, Близкия изток и Африка от септември 2013 г.

 

 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X