Компютърен Хардуер

IFA 2013: Samsung ще представи UHD дисплеи

Computer World

Samsung Electronics демонстрира UHD (ultra high definition) дисплеи в рамките на изложението IFA 2013, което ще се проведе от 6 до 11 септември в Берлин, Германия. На събитието ще бъде показан 98-инчовия UHD широкоформатен дисплей (LFD commercial large format display) и 31,5-инчов UHD монитор.

98-инчовият UHD дисплей на Samsung е най-големият в индустрията и предлага четири пъти по-висока резолюция, отколкото Full HD екраните на пазара. Той може да се поставя и вертикално, което дава възможност за създаване на по-голямо зрително поле и завладяващо изживяване.

На IFA 2013 Samsung Electronics ще представи и видео стени с големина 171 инча приблизително размера на автомобил чрез свързването на три вертикално поставени един до друг UHD широкоформатни дисплея. Посетителите ще могат да се насладят на висококачествена картина, с 12 пъти по-голяма от резолюцията от тази на Full HD дисплей.

Освен това, на IFA 2013 Samsung Electronics ще представи първия си 31,5” UHD монитор. Той е в съответствие с тенденцията за увеличаване размера на мониторите и е най-големият от този тип, който Samsung произвежда. Със своите 8,3 милиона пиксела 31,5-инчовият UHD монитор притежава четири пъти повече пиксели от Full HD дисплей (2,07 милиона пиксела) и предлага ярък, реалистичен образ с висока резолюция.

Мониторът подържа и функцията и калибриране. Това е възможно посредством подробна инспекция и разделяне на екрана на 25 части за проверка на цветовите стойности. Калибрирането може да се осъществи и с помощта на специален софтуер, който потребителите могат да използват за по-добра настройка на цветовете. Освен това, мониторът предлага по-ярки цветове от останалите съществуващи монитори, като поддържа 99% покритие на Adobe RGB цветово пространство. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X