Компютърен Хардуер

$299 ще струва Instagram-Polaroid фотоапаратът на Socialmatic

Computer World

Socialmatic публикува във Facebook страницата си изображение, според което нейният тематичен Instagram-Polaroid фотоапарат ще струва $299. Продуктът ще влезе в продажба в началото на 2014 г. и голяма част от характеристиките му са вече известни, макар и да не е ясно дали няма да настъпят промени до премиерата.

Все още не е ясно точно кога ще се появи фотоапаратът, нито пък къде и по какъв начин ще дебютира. От коментар на Socialmatic в нейната Facebook страница обаче стана известно, че компанията скоро ще започне да приема предварителни поръчки.

Фотоапаратът, зад чийто дизайн стои ADR Studio, е квадратен и изглежда като иконата на Instagram. Той ще позволи на потребителите не само да правят дигитални снимки, но и да слагат Instagram филтри върху кадрите си, да ги споделят във Facebook, Instagram, Twitter и Socialmatic Network, както и по имейл и MMS. Също така изображенията ще могат да се разпечатват директно от фотоапарата в стила на Polaroid благодарение на вградения Zink фотопринтер. При отпечатването към всяка снимка ще може да се генерира QR код, а в допълнение всеки разпечатан кадърм ще може лесно да бъде залепен върху различни повърхности благодарение на самозалепваща лента, намираща се на гърба на фотохартията.

За да предлага всички тези възможности, апаратът е базиран на версия на Android. Не е ясно обаче дали тази версия ще позволява на потребителите да свалят приложения от Google Play.

Според наличните сега данни, фотоапаратът ще предлага и 14-мегапикселова фронтална камера и 2-мегапикселова задна камера, с която потребителите ще могат лесно да си правят автопортрети. Ще има и вградена LED светкавица

За съхранение на кадрите има предвидена вградена памет от 4 GB, която ще може да бъде разширявана с SD-HDC карта, но не се знае дали ще има лимит за поддържаната памет на картите.

Екранът ще е сензорен, 4,3-инчов.

Фотоапаратът се очаква да дойде и със стерео високоговорители, Wi-Fi, 3G, Bluetooth и GPS свързаност.

Не е известно обаче колко RAM ще има и какъв процесор ще използва продуктът.

TechHive

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X