Компютърен Хардуер

Canon обяви EOS 70D

Computer World

Днес Canon представи ново попълнение към серията DSLR фотоапарати EOS. Моделът, наречен Canon EOS 70D, има нов, 20,2-мегапикселов APS-C CMOS сензор, произведен от Canon, и „е първият цифров огледално-рефлексен фотоапарат в света, който включва иновативната технология Dual Pixel CMOS AF, осигуряваща гладко и точно автоматично фокусиране при запис на Full HD видео и бързо постигане на автоматичен фокус в режим Live View“, заявиха от компанията.

Dual Pixel CMOS AF улеснява потребителите при записа на висококачествено видео, като им позволява „точно да фокусират движещи се обекти и да създават професионално изглеждащи ефекти чрез „дърпане на фокуса“. Технологията използва усъвършенстван CMOS сензор и позволява два фотодиода да бъдат вградени във всеки пиксел, като данните от всеки могат да бъдат разчитани отделно – за постигане на фокус, или заедно – за заснемане на изображение винаги с максимално качество“, обясниха от Canon.

Оборудван с 14-битов DIGIC 5+ процесор и 19-точкова AF система само с кръстовидни сензори, EOS 70D може да заснема изображения с пълна разделителна способност при скорост от до 7 кадъра в секунда (до 65 JPEG или 16 RAW снимки в серия), като за постигането на максималния брой снимки в серия е необходима UHS-I карта. Системата за автофокус може да бъде персонализирана, което позволява на фотографите да я адаптират в съответствие със заснемания обект – AF точките могат да се използват отделно, заедно (в малки групи) или като широка активна зона при по-непредвидимо движение на обектите. Специален бутон за избор на AF зона, разположен за удобство до спусъка, позволява бързо превключване между режимите.

Визьорът предлага 98% покритие на кадъра и 0,95-кратно увеличение, а „удобно разположените контроли позволяват незабавен достъп до по-често използвани настройки, като например ISO светлочувствителност, избор на AF режим и мерене на експонацията, така че потребителите да могат бързо да променят настройките и да се концентрират върху улавянето на момента“, заявиха от Canon.

Дисплеят на апарата – Clear View LCD II – е подвижният и сензорен, като диагоналът му е 7,7 см (3 инча), а броят пиксели – 1 040 000. Екранът е капацитивен, което означава, че позволява операции с докосване в няколко точки, например приближаване/раздалечаване на пръсти за намаляване/увеличаване.

В допълнение EOS 70D предлага интегрирана Wi-Fi свръзаност, даваща на потребителя свободата да управлява дистанционно фотоапарата и да споделя снимки. Чрез Wi-Fi връзката потребителите могат да използват приложението EOS Remote, за да управляват дистанционно широк набор от настройки на изображението, включително ISO светлочувствителност (която е 100-12800), експонация, както и да фокусират и задействат спусъка. Наред с това, фотографите могат дистанционно да използват режима Live View, както и да преглеждат и категоризират изображенията си.

Експериментирането с отдалечени светкавици също е улеснено благодарение на интегрирания предавател за светкавици Speedlite, който осигурява вградено управление на множество светкавици Canon Speedlite EX.

Новият модел включва и редица творчески режими. Вграденият режим за HDR (широк динамичен диапазон) улеснява снимането в трудни и висококонтрастни условия, като слива три експонации в една, за да улови повече детайли както в тъмните, така и в светлите зони на изображението. Чрез режима за заснемане на множество експонации пък потребителите могат да обединяват до девет експонации в едно изображение или да използват творчески филтри, за да променят стила и изгледа на снимките.

Що се отнася конкретно до видеото,

Full HD (1920 x 1080p) записът поддържа различни кадрови честоти, включително 30, 25 или 24 кадъра в секунда (fps), както и 60 или 50 fps при HD запис (720p). Има и различни опции за компресиране за постобработка и споделяне.

Благодарение на Dual Pixel CMOS AF, режимът „Следящ AF за видео“ проследява обектите, докато се движат или при промяна на композицията на кадъра, като се грижи те винаги да са фокусирани, обясниха от компанията. Наред с това, потребителите могат да избират различни зони за фокусиране в над 80% от площта на кадъра, като докоснат сензорния дисплей дори по време на запис – така видеото винаги е фокусирано и ясно, ако обектът се движи или потребителят променя композицията на кадъра.

В допълнение апаратът записва стереозвук чрез вградения микрофон или да подобрят звука чрез външен микрофон.

В ръчен режим е възможен пълен ръчен контрол на настройки, като отвор на диафрагмата и ISO.

Пазарният дебют на Canon EOS 70D е планиран за края на август.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X