Компютърен Хардуер

Lenovo представи първия си 15-инчов ThinkPad ултрабук

Computer World

Lenovo представи новия си ThinkPad S531, премиум преносим компютър с тънък корпус и скосени ръбове. Оптимизиран за работа с Windows 8, ThinkPad S531 предлага 15% по-висока скорост на процесора, в сравнение с тази на моделите от предишни поколения. ThinkPad S531 бе представен като част от новата мъжка колекция на дизайнера Xander Zhou по време на Седмицата на модата в Лондон. 

Първият 15-инчов ThinkPad ултрабук на Lenovo е подходящ избор за професионалистите, които имат нужда от лаптоп за всякакви цели – той се справя еднакво добре както при изпълнение на работни задачи, така и при употребата му за забавление, твърдят от компанията.  S531 е един от първите ThinkPad модели с технологията Lenovo OneLink. Нововъведението  позволява на потребителите да свържат лаптопа си само с един кабел към ThinkPad OneLink Dock, който предлага допълнителни видео и USB 3.0 портове и Ethernet връзка. 


Lenovo представи първия си 15-инчов ThinkPad ултрабук

© Computer World, Computerworld.bg

ThinkPad S531 разполага и с 6-редова клавиатура с подсветка, която има и специални бутони, оптимизирани специално за Windows 8. В допълнение, огромният резистивен тъчпад поддържа работа с жестове с операционната система, което позволява на потребителите да бъдат още по-продуктивни и интерактивни чрез своя лаптоп.

ThinkPad S531 е базиран от трето поколение процесори на Intel Core, което го прави 15% по-бърз от предшественика му. Допълнително, моделът предлага над 9 часа живот на батерията, до 10 GB оперативна памет и 500GB вградена памет. Dolby Advanced Audio технологията подобрява звука, а 15,6-инчовият антирефлексен е с Full HD резолюция. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X