Компютърен Хардуер

Acer: таблетът Iconia A1 - с рекордни стартови продажби в България

Computer World

Най-новият таблет на Acer Iconia A1 постави рекорд по стартови продажби в България, твърдят от компанията. Седмица след пускането му в магазинната мрежа устройството бележи над 500 продадени броя, което е рекорд за таблет на Acer.

Това е първия компактен и пълнофункционален 7,9-инчов таблет на компанията. Дизайнът на Acer Iconia A1 и тънкият му профил го правят удобен за ползване с една ръка и позволяват “лесно да се събере в дамска чанта”. Той е базиран на четириядрен 1,2 GHz процесор, а интересна подробност е, че в него е интегриран жироскоп за разпознаване на движенията и вибрации. Дисплеят е с LED подсветка, резолюцията му е 1024x768 пиксела, а матрицата е IPS. Новото приложение за жестове Touch WakeApp на Acer дава на клиентите достъп до любимите им приложения с едно докосване, смятат от компанията. 

Със своето тегло от 410 грама и с размери от 11,1 мм, таблетът може спокойно да бъде използван и за навигация. Налични в него са 802.11b/g/n и Bluetooth 4.0 комуникации, 5-мегапикселовата задна камера, правеща 1080p видео при 30 кадъра/секунда, както и предна камера. Той е снабден още с micro USB 2.0 и microHDMI портове. Моделът се предлага с 8 GB или с 16 GB вградена памет, като може да се разшири с до 32 GB чрез micro SD карта. Таблетът Acer Iconia A1-810 е наличен на българския пазар на препоръчителна крайно-клиентска цена от 369 лв с ДДС.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X