Компютърен Хардуер

Acer обяви нови ноутбуци от популярната линия Aspire V

Computer World

Нови преносими компютри от сериите Aspire V5 и V7 представи тайванската компания Acer. Продажбите им трябва да стартират до края на месеца, а цените им започва от 500 щатски долара.
В линията Aspire V5 влизат модели с диагонал на дисплея 11,6, 14 и 15,6 инча, Резолюцията на най-ниския модел е 1366×768 пиксела, а най-високия модел ще бъде достъпен с панел с Full HD (1920×1080 точки) формат. Опционално тези ноутбуци могат да разполагат със сензорен екран и клавиатура с подсветка. 

Acer предлага модели от серията Aspire V5, базирани на 4-ядрени процесори на Intel и на 2-ядрени чипове на AMD. В тях може да се инсталира дискретна графична карта GeForce GT7XXM или Radeon HD 8750. 
Лаптопите от линията Aspire V7 се класифицират от производителя като ултрабуци. Те всички са базирани на чипове на Intel. При тях е налице  поддръжка на технологията Intel Wireless Display (или WiDi), която позволява да се предава изображение към екран на телевизор с висока резолюция чрез безжична свързаност. Диагоналите на екраните на ултрабуците от линията Aspire V7 са 14 и 15,6 инча. Производителят дава възможност да се инсталира твърд диск или твърдотелен носител. 

liliputing.com

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X