Компютърен Хардуер

Dell готви хибрид от PC моноблок и таблет

Computer World

Скоро корпорацията Dell ще започне продажбите на хибридния компютър XPS 18, който работи под управлението на операционна система Windows 8.Новият продукт представлява по своята същност настолен PC моноблок (от типа All-in-One), който по необходимост може да се смъкне от поставката си и да се използва като таблет.Малките сгъвайми краченца позволяват да се разположи панела под удобен ъгъл върху хоризонтална повърхност.

Относно техническите характеристики на компютъра се знае сравнително малко. От компанията информарат, че диагоналът на сензорния дисплей е равен на 18,4 инча, а резолюцията е 1920х1080 пиксела (Full HD формат). В основата на PC-то e процесор от семейството Intel Core с ниско енергопотребление, наличен е и твърдотелен носител. 

Вградената батерия ще осигурява “отлично време за автономна работа”. Освен това XPS 18 идва опционално с безжична клавиатура и мишка. Очаква се новият продукт да дебютира на 16 април, а за момента няма информация за ориентировчъната му цена. Припомняме, че ASUS, Sony, както и други компании по-рано през годината представиха хибриди от таблет и PC моноблок.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X