Компютърен Хардуер

Мрежовите сториджи QNAP TS-x69L идва с медиаплейър функционалности

Computer World

QNAP Systems пуска на пазара серията бюджетни мрежови системи за съхрание на данни (NAS) TS-x69L, които са предназначени да задоволят нуждите на малките и средните организации. Новата линия включва моделите TS-269L, TS-469L, TS-569L, TS-669L и TS-869L. Устройствата идват съответно с две, четири, пет, шест и осем гнезда за носители.

QNAP TS-869L

Мрежовите сториджи, с изключение на едно, са базирани на двуядрени процесори Intel Atom D2700 с честота 2,13 GHz и оперативна памет DDR3 с обем 1 GB, която може да бъде разширена до 3 GB. В най-ниския модел (TS-269L) процесорът е на честота 1,86 GHz. Мрежовите сториджи работят с HDD и SSD с обем до 4 TB. Носителите могат да бъдат с форм-фактор 2,5 или 3,5 инча, както и със SATA I/II интерфейси. В режим на “гореща замяна” потребителите могат да подменят един твърд диск с друг. За включване на периферни устройства и външни носители са предвидени по два USB 3.0 (5 Gbps), eSATA (един при  TS-269L) и Gigabit Ethernet порта, а също така и пет USB 2.0 (три при TS-269L).

Всички нови модели от серията TS-x69 Pro, могат да се използват като медиаплейъри благодарение на вградения HDMI порт, позволяващ да се извежда видео с висока резолюция, снимки, музика към включен монитор или  телевизор. За тази цел в софтуера към сториджите (версия 3,8) е добавена новата услуга HD Station, която е базирана на медиаплейъра XBMC с поддръжка на браузера Google Chrome и видеохостинга на YouTube. 

За удобство при възпроизвеждане на медиафайлове, се поддържат такива възможности, като използване на дистанционно управление от QNAP,  безжична USB клавиатура и мишка. Също така в комплекта към мрежовите сториджи е добавен софтуер с услугата TV Station. Тя може да се използва за гледане, запис и възпроизвеждане на ТВ програми при използването на DVB-T тунер с USB интерфейс.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X