Компютърен Хардуер

HP представи единна сторидж архитектура за всякакъв размер компании

Computer World

HP обяви нововъвдения към своето портфолио за конвергирани системи за съхранение на данни (HP Converged Storage). Тяхната цел е да се справят със сложността и неефективността чрез единна архитектура за клиентски системи от всякакъв размер. Проектирани за виртуализирани и облачни структури, както и за структури за запазване на големи данни, тези решения включват нови продуктови предложения като HP 3PAR StoreServ Storage, HP StoreAll Storage и HP StoreOnce Backup.

HP 3PAR StoreServ Storage

През 2011 година HP обяви своите конвергирани системи за съхранение, за да отговори на настоящите предизвикателства в съхранението и управлението на данни, стандартизирането на инфраструктурата и развитието на инфраструктурата на ИТ като услуга. HP Converged Storage залага на цялостна стандартизация. Това е нова концепция за съхранение, която позволява една-единствена системна архитектура да съществува в множество форми и размери, запазвайки стандартните операции за блокови, обектни и файлови приложения. 
HP разширява това портфолио с:


HP представи единна сторидж архитектура за всякакъв размер компании

© Computer World, Computerworld.bg

HP StoreOnce Backup

  • HP 3PAR StoreServ 7000 – среден клас платформа, която предлага Tier 1 сторидж надеждност и QoS на разумна цена, твърдят от компанията. Системата поддържа блокови и файлови услуги, комбинирани HDD+SSD или изцяло SSD конфигурации и постига над 320 000 I/O операции в секунда.
  • HP StoreAll - скалируема платформа за достъп до файлови и обектни данни, която предоставя опростена среда за съхранение на големи данни или облачни структури, и намалява усилията за администриране и нуждата от допълнителен хардуер. HP StoreAll Express Query е продукт на HP Labs и е база за мета-данни, която позволява клиентските заявки за търсене да се извършват 100 000 пъти по-бързо от предишните методи за файлови системи, като по този начин бизнесът може да взима информирани решения на база най-актуалните данни. Интеграцията с HP Autonomy Intelligent Data Operating Layer (IDOL) разтоварва задачите за обработка към HP StoreAll, за да може анализът да бъде извършен светкавично и на база най-актуални данни и с използването на по-малко хардуер. По-нататъшната интеграция на HP StoreAll с HP Autonomy Consolidated Archive, както и сертификацията на приложения от независими производители, осигурява дълъг живот на активите, смятат от компанията.
  • Решенията HP StoreOnce 2000 и 4000 Backup, в съчетчние със софтуера HP StoreOnce Catalyst, осигуряват ефективна и високопроизводителна дедупликация като средство за намаляване на разходите за защита на данни в отдалечените центрове за данни. Новите модели извършват операции по архивиране три пъти по-бързо при 35 процента по-ниски разходи спрямо най-близката конкурентна система, подчертават от компанията.


HP представи единна сторидж архитектура за всякакъв размер компании

© Computer World, Computerworld.bg

HP също така обяви нови услуги, които помагат на клиентите да оптимизират инвестициите си и да създадат подходяща среда за бизнеса си. Тези услуги включват:

  • Технологични услуги за оптимизация производителността на HP StoreOnce и онлайн миграция от HP Enterprise Virtual Array към HP 3PAR Storage.
  • Програмата на HP - Financial Services Capacity on Demand, която може да помогне на клиентите да реагират на непредвидени нужди и незабавно да се снабдят с капацитети за съхранение, надхвърлящи разполагаемите.
© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X