Компютърен Хардуер

Интелигентно заснемане и лесно споделяне с новите фотоапарати Sony Cyber-shot

Владимир Владков

Най-новите модели на Sonу от серията фотоапарати Cyber-shot предлагат не само по-добър сензор, а и многократно по-ефективна стабилизация на изображението.

Тънките стилни модели Cyber-shot WX200 и WX60 разполагат с известния вече сензор Exmor R™ CMOS на Sony, който дава възможност за детайлни снимки и запис на Full HD видео.

До четири пъти по-ефективна е функцията за стабилизация на изображението Optical SteadyShot при моделите със CMOS сензор Exmor R, която намалява ефекта от поклащането на фотоапарата и осигурява отчетливи снимки дори пи приближаване до обекта, често срещана причина за размазване на снимките, обясняват от японския производител.

Усъвършенстван е и режимът Superior Auto, наличен в трите модела със сензор Exmor R. Сензорът Exmor R™ в модела WX200 е с резолюция 18,2 ефективни мегапиксела, а обективът Sony G е с 10-кратно оптично приближение. „Апаратите Cyber-shot разпознават по-широк набор от снимачни ситуации, включително трудни за заснемане сцени при слабо осветление, коментират от Sony България. - Всички настройки се задават автоматично за постигане на най-добри резултати на дневно осветление или по здрач, с подобрено отчитане на движението, осигуряващо по-добри снимки без размазване, когато обектът се движи."

Вградената Wi-Fi функционалност, достъпна в модела Cyber-shot WX200, улеснява споделянето на изображения. Чрез нея потребителят може да изпраща снимки с пълна резолюция по безжичен път към своя смартфон или таблет, а след това да ги качва в социални мрежи с помощта на приложението за мобилни устройства PlayMemories Mobile на Sony, добавят от компанията. Чрез тази функция потребителят може да преглежда изображенията, запазени във фотоапарата, на своя свързан в мрежа телевизор, или да създава резервни копия на снимките и видеоклиповете директно от фотоапарата на персонален компютър без помощта на кабел.

„Wi-Fi функционалността позволява да използвате смартфона си като дистанционно устройство, с което да управлявате своя Cyber-shot™, коментират от Sony България. - Все едно че разполагате с втори бутон за освобождаване на затвора в своя джоб – идеално за автопортрети или весели групови снимки, на които ви се иска да присъствате. Чрез Wi-Fi връзката на телефона си можете да управлявате дистанционно и други функции на фотоапарата, включително стартиране запис на видеоклип, приближение, избор на режим за светкавицата, таймер за самостоятелно включване и преглед на изображения."

В цялата гама нови модели Cyber-shot е включен и ефектът „Красота", който показва хората на портретните снимки в най-добра светлина. След заснемането на кадрите фотоапаратът интелигентно ги ретушира, като отстранява петънца и бръчки по кожата. „Този ефект може да разшири полузатворените очи, да избели зъбите и да премахне лъщенето на челото и при мъже, и при жени. Ефектът е мигновен, автоматичен и много по-лесен от използването на компютър за редактиране на изображенията", твърдят от японския производител.

Новите модели са снабдени с усъвършенствана светкавица, която подсилва светочувствителността на фотоапарата. „Удължаването на ефективния обсег на светкавицата на фотоапарата е голямо предимство при заснемане на купони, снимки на закрито или по здрач, когато вградената светкавица на фотоапарата трудно може да достигне развиващото се на по-голямо разстояние действие", обясняват от Sony.

Mоделът Cyber-shot TF1 е устойчив на сняг, пясък, прах, температури под нулата и потапяне във вода на дълбочина до 10 м. Той е снабден със спортен противоударен корпус с лесни за употреба, удобно разположени бутони за управление. „Фотоапаратът автоматично регулира яркостта на LCD дисплея, за да виждате ясно кадрите, независимо дали сте на закрито или на открито", твърдят от компанията.

Другият нов модел Cyber-shot™ H200 предоставя мощен обхват от 26-кратно оптично приближение, ергономичната ръкохватка и дизайнът, наподобяващ цифров огледално-рефлексен фотоапарат, заимствани от серията фотоапарати със сменяема оптика „α" на Sony.

Другите нови модели Cyber-shot™ W730 и W710 предлагат големи бутони за управление, детайлни снимки и HD видеоклипове.

Новите цифрови компактни фотоапарати от серията Cyber-shot™ на Sony WX200, WX60, TF1, H200, W730 и W710 ще бъдат пуснати на българския пазар през февруари 2013 г., заявяват от Sony България. Цени не бяха обявени. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X