Компютърен Хардуер

Print 3.0 – революционна линия мултифункционални устройства на Brother

Computer World

Brother разчупва традиционните представи за това как трябва да изглежда един принтер, колко голям трябва да бъде и как точно да отпечатва, с новото си поколение мултифункционални мастиленоструйни устройства, наречено “Print 3.0”.Цялата серия е с компактни размери и изчистен, елегантен дизайн в черно, бяло и металик със заоблени ръбове, изтъкват от компанията. Устройствата са значително по-бързи от предишните мастилено-струйни на Brother и постигат това като печатат, буквално, в обратната посока – не в портретна, а в пейзажна ориентация.

Тази иновация позволява намаляване на размерите на устройствата, увеличаване скоростта им на печат и им дава възможност за печат до А3 формат.
Първото устройство от новото поколение Print 3.0, което излиза на българския пазар е Brother MFC-J4510DW – цветен мастилено-струен принтер, копир, скенер и факс с невероятно малките за такъв тип устройство размери : 480 мм дължина, 186 мм височина  и 290 мм широчина. Print 3.0 поколението е с нова, подобрена печатаща глава с 1680 дюзи – двойно повече от преди. Максималната резолюция на изображенията е 6000 x 1200 dpi.Brother MFC-J4510DW отпечатва до 20 изображения в минута моно и 18 изображения в минута цветно в A4 формат. Ако използвате режим „Чернова” (Draft) скоростта става 35 изображения в минута моно и 27 изображения в минута цветно. Това е с 82% по-бързо от предишната серия мастилено-струйни устройства на Brother.

Благодарение на това, че посоката на печат при MFC-J4510DW е в пейзажна, а не в портретна ориентация, устройството има възможност за печат в A3 формат, което е абсолютна иновация в този продуктов клас.  Подаването на хартията, при А3 печата става ръчно, но това не е неудобство, защото повечето потребители използват А3 формат само понякога – за снимки, брошури или големи графики и таблици, за да направят многото цифри и данни в документа си по-пригледни и четливи.
Дизайнът на продуктите от Print 3.0 поколението не е просто подобрен, той е абсолютно нов, подчертават от компанията.

Моделът Brother MFC-J4510DW е със специално, защитено от надрасквания покритие. Формите му са закръглени – нещо съвсем ново за марката, в блестящи черно и бяло с хромирани ръбове и централно разположен цветен дисплей от 9,3 инча (23,60 cм), който се активира подобно на смартфон – с жест или докосване.MFC-J4510DW е не само с добра свързаност (има безжична и кабелна мрежа, USB порт и такъв за медийни карти), той е съвместим е с функцията Apple AirPrint. 
Освен това предлага директна работа с Dropbox и Google Cloud Print. Устройството прави възможен печата на документи от Gmail през което и да било, мобилно устройство, свързано с Интернет – смартфон, лаптоп, компютър, таблет и т.н.

Моделът MFC-J4510DW е с най-новия WiFi Direct на Intel, което позволява печат или сканиране към мобилно устройство без нуждата от безжична точка за достъп (WiFi access point). Според информация от Brother устройствата от Print 3.0 линията са с много  ниска консумация на енергия.
Освен това MFC-J4510DW е много икономично на хартия, поради автоматичния си двустранен печат (печат от двете страни на листа). Консумацията му на ток е по-ниска от 0.04 вата при режим „Почивка”  и средно 21 вата при работа на пълни обороти. Нивата на шума са също ниски – само 50 dB повреме на работа.MFC-J4510DW е със сертификати Nordic Eco-label, Blue Angel и Energy Star.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X