Компютърен Хардуер

Canon показа квадратен фотоапарат с метален корпус – PowerShot N

Computer World

Canon показа на CES 2013 в Лас Вегас своя нов компактен фотоапарат PowerShot N, който идва не само с модерни функции, като Wi-Fi свръзаност и запис на Full HD видео (1080p), но и с интересен дизайн – апаратът е квадратен и метален.

Canon PowerShot N е квадратен, метален фотоапарат, който се предлага в бяло или черно

Необикновената конструкция на Canon PowerShot N го отличава от всички конкуренти. Компактната и симетрична конструкция идва заедно с подвижен сензорен дисплей и с иновативна система от пръстени на обектива – един от пръстените се върти в двете посоки за настройване на вариото, а вторият пръстен се използва като спусък. Според компанията, това ще позволи на потребителите да снимат с всякаква ориентация на фотоапарата – дори с горната страна надолу.

Обективът, чийто ъгъл на виждане достига 28 мм, а оптичното му приближение е 8-кратно, доминира над квадратното метално тяло на фотоапарата, достъпно в бяло или черно, и улеснява заснемането на групи и пейзажи. В допълнение към оптичното приближение апаратът предлага и усъвършенстваната технология ZoomPlus на Canon, която предоставя снимане с пълна разделителна способност при увеличение до 16 пъти. Обективът използва и технология за интелигентна стабилизация на изображението, която автоматично прилага най-подходящото стабилизиране на образа за гладко видео и ясни изображения.

Капацитивният сензорен дисплей с диагонал от 2,8 инча (7,1 см) пък дава възможност основните функции, като фокус, скорост на затвора или преглед на заснетите кадри, да бъдат управлявани чрез докосване.

Canon PowerShot N може да спечели потребителите и с размерите си – 78,6 x 60,2 x 29,3 мм при затворен дисплей и обектив. Така апаратът може да се побере джоб или малка чанта и да бъде носен постоянно.

Допълнително удобство предоставя възможността за зареждане чрез USB.

Въпреки компактните си размери PowerShot N включва високочувствителен 12,1-мегапикселов CMOS сензор и усъвършенстван процесор DIGIC 5 и максимална светлочувствителност от ISO 6400.

Няма как да не споменем и интегрираната Wi-Fi комуникация към смартфони и таблети, която се конфигурира лесно чрез бутон за свързване към мобилно устройство. Wi-Fi комуникацията може да се използва и за свързване със съвместим принтер или компютър. Потребителите могат и директно от фотоапарата да публикуват изображения или видео в социални мрежи, като Facebook и YouTube.

В допълнение, с помощта на функцията „GPS чрез мобилно устройство“, достъпна чрез безплатното приложение на Canon за смартфони, потребителите могат да добавят геолокационни данни към изображения от смартфон или таблет с вграден GPS.

PowerShot N идва и с различни режими на снимане, които да улеснят потребителите в определени ситуации.

Един от тези режими е „Творческа снимка“, при който апаратът интелигентно анализира сцената и определя кой от многото творчески елементи би подхождал на сцената или би предложил различна творческа гледна точка. Множество променливи, като например композиция, експонация, фокус, баланс на бялото, градация и контраст, се вземат предвид, преди автоматично да се генерират пет алтернативни версии на оригиналната снимка, които след това могат да бъдат споделени чрез натискане на един бутон.

В допълнение творческа гледна точка може да бъде добавена към снимката чрез творческите режими на Canon – „Миниатюра“, „Мек фокус“, „Фотоапарат играчка“ и „Монохромна снимка“. Потребителите могат също така да добавят драматичен ефект към видеото чрез режима „Супервисока кадрова честота“.

PowerShot N включва и новия режим „Хибриден авто“, който записва 4-секундно 720p видео преди всяка снимка. След това технологията „Смарт авто“ определя най-добрите настройки за заснемане на перфектното изображение. В края на деня 4-секундното видео преди всяка снимка се обединява в общ запис, който разказва историята на заснетите изображения от деня „зад сцената“.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X