Компютърен Хардуер

Olympus обяви два компактни фотоапарата – суперстабилизиран и защитен

Computer World

Olympus показа на CES 2013 два нови компактни фотоапарата – суперстабилизирания Olympus Stylus SH-50 iHS и Olympus Tough TG-2 iHS, който е защитен от различни метеорологични условия и физически вреди.

16-мегапикселовият Olympus Stylus SH-50 iHS е джобен фотоапарат с мощна стабилизация на изображението, вградена в 25-600 милиметровия обектив, който предлага 24-кратно приближение. Силната страбилизация в 5 оси, заета от камерата със сменяема оптика Olympus OM-D EM-5, е много полезна, особено при силно приближение.

Сред другите по-интересни характеристики на фотоапарата са възможностите за пълни ръчни настройки при правене на снимки, запис на 1080i видео при 60 кадъра в секунда и високоскоростен филмов режим, който улавя 120 кадъра в секунда с HD (720p) резолюция. Камерата има и 3-инчов сензорен екран.

Olympus Stylus SH-50 iHS ще дебютира през март на цена от $300.

Другият обявен фотоапарат – Olympus Tough TG-2 iHS – е наследник на миналогодишния Olympus Tough TG-1 iHS. Той се отличава със защитеността си от различни „убийци“ на камери – може да бъде потопен на дълбочина до 15 м (с 3 м повече от предшественика си), да бъде изпуснат от до 2 м, да бъде използван при температура до -10 градуса по Целзий, да издържа натиск с тегло от до 100 кг и да работи в запрашена среда.


Olympus обяви два компактни фотоапарата – суперстабилизиран и защитен

© Computer World, Computerworld.bg

Olympus Tough TG-2 iHS впечатлява и с максималната си бленда от f2.0, както и със своя 12-мегапикселов задно осветен CMOS сензор, който помага в тъмна обстановка.

Също така камерата идва с вградени HDR възможности, както и с режим за заснемане на множество поредни кадри с едно натискане на спусъка, а качеството на заснетото видео е Full HD (1080p).

Olympus Tough TG-2 iHS включва и вграден GPS и със сензор за дълбочина и височина, както и 3-инчов OLED дисплей.

Тази впечатляваща комбинация от характеристики и възможности е достатъчно добра, за да конкурира и дори надмине много компактни фотоапарати от по-висок клас.

OlympusTough TG-2 iHS също ще дебютира през март, но на цена от $380.

PC World САЩ

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X