Компютърен Хардуер

Panasonic показа най-здравия Lumix досега – FT5

Computer World

Тази година на изложението CES 2013 в Лас Вегас Panasonic представи няколко нови Lumix модела, сред които Lumix FT5 – най-здравият фотоапарат на компанията досега, който в допълнение идва и с вградени Wi-Fi и NFC технологии.

Апаратът е водоустойчив на дълбочина до 13 метра, удароустойчив от 2 метра височина, не замръзва при температура до -10 градуса по Целзий и издържа на налягане до 100 кг.

Що се отнася до възможностите за заснемане, FT5 предлага 16,1-мегапикселов високочувствителен сензор и 60p (NTSC)/50p (PAL) Full HD запис на видео.

В допълнение вградените Wi-Fi и NFC технологии в камерата дават на потребителите доста нови възможности. Например, с приложението Panasonic Image App смартфон или таблет с операционна система iOS или Android може да се използва като дистанционно за Lumix FT5 с команди за заснемане на снимки и видео, за приближаване и отдалечаване и за настройване на фокуса. След това засненото съдържание веднага може да се преглежда на контролиращото устройство. Също така апаратът позволява лесно, безжично прехвърляне на снимки и клипове към смартфон или таблет, както и към социални мрежи – Facebook, Youtube, Flickr, Picasa и Twitter. Апаратът има и функция Wi-Fi Direct, която позволява безжична връзка с телевизор VIERA HDTV.

Наред с FT5 Panasonic предлага и друг подобен, но по-малко издръжлив нов модел – FT25, който е водоустойчив до 7 метра дълбочина, удароустойчив от 1,5 височина и не замръзва при температура до -10 градуса по Целзий.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X