Компютърен Хардуер

Horizon Table PC на Lenovo позволява забавление на няколко потребители едновременно

Computer World

Lenovo представи IdeaCentre Horizon Table PC, първият персонален компютър на компанията, който позволява на няколко потребитетели едновременно да се забавляват. Устройството, предназначено за ползване в дома, предлага мултитъч технология и възможност за работа в редица различни режими. 
Продуктът, който е базиран на Intel Core i7 процесор и NVIDIA GeForce графика, може да се постави в хоризонтална позиция върху всяка повърхност, за да се ползва от двама и повече потребителя едновременно. Устройството поддържа употребата на  интерактивни гейминг аксесоари в съчетание с тъчскрийн активности. Horizon се възползва от тъч функционалностите на Windows 8 и предлага персонализирани игри от Electronic Arts и Ubisoft. Освен това, Horizon лесно се превръща в 27-инчов настолен компютър.  

По време на международното изложение за потребителска електроника CES 2013 тази седмица (8-11 януари, Лас Вегас), Lenovo ще представи огромен Table PC с 39-инчов екран с кодовото име “Gamma”. Макар и в ранен етап на разработка, Gamma представя възможности за забавление на много потребители едновременно, които може да предложи големият екран. Устройството е показателно за предстоящите разработки на Lenovo в Table PC сегмента. 


Horizon Table PC на Lenovo позволява забавление на няколко потребители едновременно

© Computer World, Computerworld.bg

„Свидетели сме как технологиите работят на четири различни типа екрани и знаем, че потребителите могат да прехвърлят дадена задача от настолния си компютър към своя лаптоп или да довършат започнатото на таблета си на своя смартфон”, каза Питър Хортензиус, президент Product Group на Lenovo. „Сега много потребители могат да се наслаждават на снимки, музика или видео на един и същи екран, както и да играят игри със специалните ни аксесоари, които смесват физическото и дигиталното взаимодействие.”

IdeaCentre Horizon Table PC работи с 10-точковата тъч технология. Устройството идва със специален комплект аксесоари като електронно зарче, четири джойстика и интерактивни пистолети (strikers). С Horizon, физическите аксесоари за  игра са съчетани с действия на екрана. За участниците, играта е полу-физическа, полу-дигитална – активност, която Lenovo нарича "фигитална". 

Horizon Table PC използва Lenovo App Shop, специален магазин за приложения, поддържан от Intel AppUp. Магазинът съдържа над 5 000 приложения за забавление на няколко потребителя едновременно. Horizon дава и достъп до пакет от инсталирани образователни и гейминг приложения, разработени от водещи доставчици като Electronic Arts, FableVision, Open Labs, Ubisoft, FilmOn TV. Моделът разполага със стотици популярни игри и приложения от BlueStacks. 

Horizon разполага с интелигентна подвижна система, чрез която потребителите лесно могат да го поставят в хоризонтална позиция. В това положение, устройството автоматично активира потребителския мултитъч интерфейс за работа на няколко потребителя Lenovo Aura. Този лесен интерфейс позволява на семействата да играят игри, да се образоват или заедно да се наслаждават на мултимедийно съдържание. 
Допълнително, Horizon предлага и компактна Horizon Multimode маса. Тази подвижна маса позволява на потребителите да променят ъгъла и височината, от която ползват Horizon, да го поставят в хоризонтална или изправена позиция или да го завъртят под 90 градуса ъгъл. Новото устройство идва с пълен набор услуги от Lenovo, включително гаранция за сервизно обслужване в дома или на работното място на потребителите и до тригодишна гаранция.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X