Компютърен Хардуер

LG вече приема предварителни поръчки за 55-инчов OLED TV 55EM9700

Computer World

LG Electronics обяви, че започва приемането на предварителни поръчки за дългоочаквания 55-инчов WRGB OLED TV (модел 55EM9700) телевизор в Южна Корея този месец. Доставките ще започнат през февруари. 
Другите пазари, от които LG OLED (Organic Light Emitting Diode) TV може да бъде закупен, ще бъдат оповестени през следващите няколко седмици заедно с цените на устройствата. Информацията идва броени дни преди CES 2013, където първоначалната версия на устройството миналата година беше удостоена с наградата “Best of Show.”

Повече от 1400 търговски партньори на LG в Южна Корея започнаха да приемат поръчки от потребителите, възлизащи на стойност 10  000 щатски долара, от 3 януари 2013г. Доставката им ще стартира в началото на февруари. От агенцията за маркетингови проучвания DisplaySearch очакват OLED сегмента да достигне 7,2 милиона устройства до 2016 г.

С дебелина 4 милиметра и тегло не повече от 10 кг телевизорите на LG OLED TV възпроизвеждат впечаляващи ярки и реалистични цветове благодарение на усъвършенстваната WRGB технология, твърдят от LG. Четирицветна система на LG Four-Color Pixel се характеризира с бял подпиксел, който се свързва с традиционните червени, сини и зелени нюанси, за да създаде добра цветова комбинация. Функцията на LG Color Refiner допълнително засилва тоналността и пресъздава по-живи и естествени образи, спрямо тази на предходните модели. 55-инчовият OLED TV също предлага добро съотношение на контраста и поддържа оптималното му ниво, без отношение към яркостта и зрителния ъгъл, подчертават от компанията. 

В допълнение към титлата си Best of Show на CES 2012, влиятелното общество на индустриалните дизайнери в САЩ удостои телевизора с награда за идейност IDEA Award. Паралелно с това LG получи европейската награда за постижение в дисплейните технологии - European Display Achievement 2012-2013 Award от Европейската Асоциация за Картина и Звук. Върхова точка в наградите на LG OLED телевизора е корейската награда за дизайн Good Design President Award през октомври. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X