Компютърен Хардуер

JAR Computers пусна у нас новото революционното настолно PC на Intel - NUC

Computer World

JAR Computers вече предлага на пазара у нас новата революционна концепция за настолен компютър на Intel, наречена Next Unit of Computing (NUC). Устройството впечатлява с компактен дизайн и мощност, характерна за стандартните настолни компютри. Фамилията NUC, която за момента е представена от моделите DC3217BY и DC3217IYE, е базирана на третото поколение Intel Core i3 процесори (модел i3-3217U), като дънната платка е с размер 4х4 инча (10,2х10,2 см).

Благодарение на тези характеристики потребителите получават устройство, изключително подходящо за киоск решения в търговски обекти, системи за домашен театър, всякаква употреба в ограничени пространства – например за презентационни цели или развлечения, компютри за вграждане в нестандартна среда, които могат да се поставят дори на задната страна на монитора. Добрите възможности за възпроизвеждане на графика се гарантират от вградения графичен модул Intel HD 4000, а dual HDMI интерфейсът позволява на потребителите да възпроизвеждат медийно съдържание на два дисплея. NUC устройствата се предлагат с един Gigabit LAN мрежов конектор и два SO-DIMM слота за по-голям обем оперативна памет.

Самите NUC модели предварително не са снабдени със SSD или HDD носители. Те разполагат с mSATA или Thunderbolt портове. JAR Computers предлага конфигурация с носители Intel Solid-State Drive 525 Series, достъпни с капацитет с 30GB, 120GB, 180GB и 240GB. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X