Компютърен Хардуер

Transcend обяви ултрабързи твърдотелни дискове ESD200

Владимир Владков

Нова серия портативни твърдотелни дискове ESD200 пусна на пазара Transcend Information, като серията разчита на високоскоростния интерфейс USB 3.0. Компактни и леки, SSD моделите от серията ESD200 предлагат реално постижими скорости на пренос до 260 MB/s, като по този начин осигуряват подобрена работа на мобилното съхранение на потребители, които имат нужда от високоскоростен пренос на данни, твърдят от производителя.

Чрез връзката USB 3.0 дисковете ESD200 постигат скорост от 260 MB/s при четене и 225 MB/s при запис, което означава, че прехвърлянето на цял DVD филм с обем 4,7 GB става само за 15 секунди. Обратната съвместимост с USB 2.0 гарантира, че потребителите могат да ползват ESD200 и с компютри, които не поддържат USB 3.0.

„Заради липсата на движещи се части флаш моделите ESD200 SSD работят тихо и не се загряват, освен това могат да издържат на удари и вибрации, твърдят от Transcend. - Тъй като ползват технологията на твърдотелното съхранение, тези дискове са не само надеждни и издръжливи, но и много по-малки и леки от традиционните твърди дискове. С размер на кредитна карта те са подходящи за ежедневно носене в джоба, а включената кутийка предпазва гладката външна повърхност на устройството от надраскване", допълват от компанията.

Компанията предлага и безплатно сваляне на своята програма за управление на данни Transcend Elite, която помага на потребителите да изпълняват лесно задачи като архивиране, защита на конфиденциална информация чрез 256-битово AES криптиране и др. Бутонът за автоматично архивиране „One Touch" дава възможност за моментално архивиране и синхронизиране на данните с ноутбука или настолния компютър на потребителя, гарантирайки, че важните данни за надеждно съхранени на вторично резервно място, обясняват от Transcend.

Новата серия ESD200 SSD се подава за $239 за модела с капацитет 128GB и $429 за варианта с капацитет 256GB. Всички модели се продават с 3 годишна гаранция, твърдят от производителя. 

CW/Б

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X