Компютърен Хардуер

$2099 струва най-лекият пълнокадров DSLR фотоапарат – Canon EOS 6D

Computer World

Преди няколко дни Canon обяви новия пълноформатен DSLR фотоапарат EOS 6D, за който компанията твърди, че е най-лекият в света DSLR фотоапарат, притежаващ CMOS сензор с пълнокадров размер. Очакваната цена на дребно в САЩ само за тялото, съвместимо с EF обективи, е $2099.

Canon EOS 6D

С размерите си от 144,5 x 110,5 x 71,2 мм и теглото си от 770 грама Canon EOS 6D „е най-компактният EOS DSLR с пълнокадров сензор, произвеждан някога“, подчертаха от компанията.

Камерата разполага с нов 20,2-мегапикселов пълнокадров CMOS сензор и с процесор DIGIC 5+. Реалният ISO диапазон на камерата е ISO 100-25 600, но има възможност за разширяване до 50-102 400.

Системата за автофокус на апарата е 11-точкова и „осигурява най-добрата работа в условия на ниска осветеност от всички AF системи на Canon до момента“, твърдят от компанията. Тя позволява фокусиране до EV-3 (еквивалент на лунна светлина).

За първи път в EOS модел е вградена Wi-Fi и GPS свързаност, но от компанията предупреждават, че тези възможности може да варират в различни страни и региони.

Изображенията могат да бъдат прехвърляни безжично към външно устройство за съхранение, публикувани във Facebook и YouTube или отпечатвани безжично чрез принтер на Canon с Wi-Fi свързаност. Друга възможност е видеозаписите и изображенията да бъдат разглеждани чрез HD телевизор с DLNA – възпроизвеждане на голям екран и с високо качество. Чрез безжична връзка към смартфон фотографите могат също да управляват фотоапарата отдалечено, задавайки настройките за снимане и фокуса, да задействат отдалечено спусъка и да разглеждат заснетите изображения.

По отношение на мобилните операционни системи Canon EOS 6D може да се свързва с iOS 5 или по-нова версия и с Android 2.3 или по-ново издание.

Чрез вградения GPS на EOS 6D към изображенията могат да бъдат добавяни геолокационни данни при заснемането. Пътешествениците могат също да записват маршрута на своето пътуване чрез функцията „GPS регистър“ и да го разглеждат чрез софтуера Map Utility.

В допълнение камерата може да заснема Full HD видео с редица опции за брой кадри в секунда, както и с възможност за включване на външен микрофон.

Фотоапаратът идва и с редица други полезни и артистични възможности, като HDR режим или многократна експонация, която позволява комбинирането на до девет експонации в едно изображение. Има и функцията за безшумна работа при заснемане на импровизирани портрети или сватби, както и изключително полезен електронен хоризонт, достъпен чрез визьора или LCD дисплея.

И като стана дума за дисплея – той е 3-инчов Clear View LCD с 1 040 000 точки и с подобрена конструкция против отражения.

Тялото на Canon EOS 6D е не само компактно и леко, но и устойчиво на прах и влага и е частично изработено от магнезий.

Заедно с камерата бе обявена и новата ръкохватка с батерии BG-E13, която предоставя допълнително захранване за по-дълго снимане и улеснява снимането с вертикална и хоризонтална ориентация. Когато се използва с две батерии LP-E6, ръкохватката удвоява капацитета за снимане в брой снимки. Може да бъде използвана и с батерии AA за допълнително удобство и гъвкавост.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X