Компютърен Хардуер

IFA: Toshiba представи хибридния ултрабук Satellite U920t

Computer World

По време на изложението IFA 2012 Toshiba Europe представи новия хибриден ултрабук Satellite U920t. Той е създаден на базата на иновативно разположение на дисплея. По този начин се позволява лесна трансформация от лаптоп в таблет. 31,8-сантиметровият (12,5 инча)  сензорен дисплей (300 нита яркост, 1366 x 768 пиксела резолюция) поддържа 5-точково въвеждане на текст чрез допир, налична е и LED подсветка.. Дисплеят е защитен от надраскване с Corning Gorilla стъкло отпред и покритие, което предотвратява оставянето на пръстови отпечатъци.

Благодарение на сътрудничеството при създаването му с Intel, хибридът U920t разполага със сензор Intel Sensor Solution, който се грижи за всички състояния, свързани с околната среда като ускорение, магнитно натоварване, ъгъл на наклона и околна светлина около устройството. 


IFA: Toshiba представи хибридния ултрабук Satellite U920t

© Computer World, Computerworld.bg

Продуктът е оборудван с процесор от трето поколение на Intel и вградена видео карта Intel HD Graphics 4000, а обемът на оперативната памет достига 8GB DDR3 (1,600MHz). Вграденият SSD носител е с капацитет за съхранение до 256GB.Малкият Satellite U920t предлага пълен набор от стандартни портове за свързване включително HDMI, два USB 3.0 входа и четец за SD карти.

Той също така има WLAN и Bluetooth 4.0 за бърз безжичен достъп до мрежи и свързване с периферни устройства. С помощта на технологията Intel Wireless Display хибридът позволява възпроизвеждане на картината от лаптопа на съвместим телевизор с голям екран с помощта на безжична интернет връзка. Хибридният ултрабук има две вградени камери: предна камера с 1 мегапиксела със сензор за околната светлина и още една камера отзад с 3 мегапиксела и автофокус. Един от USB портовете поддържа  функцията Sleep-and-Charge за зареждане на смартфони, MP3 плейъри и други преносими електронни устройства, дори когато хибридният ултрабук е изключен.

Satellite U920t съчетава сребрист магнезиев корпус с интригуващи детайли в зоната под дланите; долната част е кафява с релефно покритие. LED подсветка осветява матови черни клавиши на клавиатурата.Налични са говорители с технология за подобряване на звука SRS Premium Sound 3D.Базовото тегло на Satellite U920t е 1,45 кг, а размерите му са 326,5 x 213 x 19,9 мм. Операционната система е Windows 8 (64 bit).Новият хибриден ултрабук на Toshiba ще бъде наличен на пазара в Европа през четвъртото тримесечие на 2012 г.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X