Компютърен Хардуер

С ултрабука ThinkPad X1 Carbon Lenovo отбелязва 20-годишнината на марката ThinkPad

Computer World

Lenovo обяви ултрабука ThinkPad X1 Carbon, отбелязвайки началото на честванията за 20-годишнината на марката ThinkPad. Компанията демонстрира ThinkPad X1 Carbon заедно с новия ултрабук ThinkPad T430u по време на събитие в Музея на модерното изкуство в Ню Йорк, където сред експонатите е известният лаптоп ThinkPad 701c с "butterfly" клавиатура.

Моделът ThinkPad X1 Carbon ще е на пазара в Щатите от 21 август, а цената ще варира между $1399 и $1849 и зависи от конфигурацията. Техническите характеристики на най-евтината версия включват процесор Core i5-3317U на 1,7GHz, 4GB RAM и SSD носител с капацитет 128GB. Графичната система е интегрирана, а за търсещите постоянна връзка има опция за добавяне на 3G.

Конфигурацията за 1499 долара е снабдена с процесор Core i5 на 1,8GHz и 128GB SSD, а за 1649 получавате същия процесор, но с два пъти повече място в твърдотелния носител. Моделът за 1849 долара е базиран на чип Core i7 на 2GHz. Всички конфигурации са с дисплей с диагонал 14 инча и резолюция 1600 x 900 пиксела, а според информация от компанията батерията издържа близо 6 часа автономна работа. 

"Много малко марки имат шанса да се превърнат в икона на индустрията с верни фенове за всяко поколение ThinkPad продукти - каза Питър Хортензиус, президент, Think Product Group, Lenovo. - Ние сме развълнувани от дебюта на ThinkPad X1 Carbon, връхна точка в стремежа ни да разширим границите на великия дизайн и инженеринг. Той отговаря на търсенето за изключително тънък и лек лаптоп, с необходимата на потребителите производителност за изпълнение на професионалните им и бизнес цели."

Според информация от компанията, изграден от карбонови влакна, ThinkPad X1 Carbon е най-лекият 14-инчов ултрабук, създаден за тези, които търсят най-високите нива на мобилност, производителност, развлечения и дизайн.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X