Компютърен Хардуер

HP представи най-горещите си PC модели в шоу с дим и лазери

Computer World

Под мотото “Thin, Light, White” компанията HP представи в шоу с дим и лазери най-новите си компютърни предложения. Самото събитие се състоя в Музейната галерия за модерно изкуство в София. Сред представените продукти бяха тънките преносими компютри HP SpectreXT, HP EliteBook 2170p, HP EliteBook Folio 9470m, както и иновативната работна станция HP Z1 Workstation All-in-One.

Ultrabukyt HP SpectreXT Pro е предназначен за бизнес потребителите, като той ще се предлага с 64-битова ОС Microsoft Windows 7 Professional. Този модел разполага с вграден TPM чип за сигурност и предпазване на данните в електронната поща, както и информацията на твърдия диск.Продуктът разполага с 13,3-инчов LED HD дисплей, базиран на технологията BrightView, който поддържа резолюция от 1366х768 пиксела. Тънкото PC се захранва от 1,7GHz Core i5-3317U процесор и включва Intel HD Graphics 4000 графичен чип.HP Spectre XT Pro предлага 4GB DDR3 оперативна памет, 128GB SSD носител, USB 2.0, USB 3.0 и HDMI портове. Очаква се крайната клиентска цена на модела да бъде 2200 лв.


HP представи най-горещите си PC модели в шоу с дим и лазери

© Computer World, Computerworld.bg

С дебелина на корпуса 19,8 мм и със стартово тегло по-малко от 1,79 кг, новите преносими компютри HP ENVY се предлагат с мека, противоплъзгаща основа, която ги прави лесни за хващане и носене. На събитието бяха представени моделите HP ENVY 4 и HP ENVY 6.Новите ноутбук компютри HP ENVY и HP SpectreXT се отличават и с някои нововъведения от HP за по-добро потребителско изживяване. Едното е технологията Beats Audio за по-мощен звук, която е разработена от HP и Beats by Dr. Dre. От своя странта технологията HP CoolSense автоматично регулира производителността и настройките на вътрешния вентилатор. HP Imagepad предоставя прецизна навигация с мултитъч жестове, докато уеб-камерата HP TrueVision HD Webcam създава ярки и чисти изображения с висока резолюция (HD).


HP представи най-горещите си PC модели в шоу с дим и лазери

© Computer World, Computerworld.bg

HP EliteBook 2170p е най-малкият и лек бизнес ноутбук на компанията. Диагоналът на дисплея е 29,5 см. (11,6 инча), а тегло е по-малко от 1,31 кг. Според информация от компанията този модел предлага над девет часа живот на батерията. HP EliteBook 2170p е съвместим с обикновените докинг станции, използвани в бизнес портфолиото от ноутбуци на HP.


HP представи най-горещите си PC модели в шоу с дим и лазери

© Computer World, Computerworld.bg

Ултрабукът HP EliteBook Folio 9470m идва с диагонал на екрана от 35,6 см (14”), тегло от 1,58 кг и дебелина на корпуса от 19 мм. Този модел предлага на бизнес потребителите пълен набор от портове и възможности за свързване, в т.ч. опционален вграден безжичен WAN, както и пълноразмерни Ethernet, VGA, DisplayPort и USB 3,0 конекции.Новата b-серия на масовите ноутбук компютри HP ProBook предлага 35,6 см. (14”) или 39,6 см (15,6”) дисплеи с UMA или дискретна графика. Защитени от здраво шаси с износоустойчиво волфрам-цветно покритие, b-серията на HP ProBook идва със софтуерното решение HP 3D DriveGuard за защита на данните, помагащо на преносимите компютри да преодолеят сътресенията, обичайни при употребата на мобилни устройства. 


HP представи най-горещите си PC модели в шоу с дим и лазери

© Computer World, Computerworld.bg

През май т.г. HP пусна първата работна станция от типа всичко в едно - HP Z1 Workstation All-in-One, която също бе представена по време на събитието. Тя е налична на пазарите в Европа, Близкия изток и Африка от два месеца на начална цена от 3699 лв. Продуктът от типа „всичко в едно“ с диагонал на дисплея 68,6 см (27 инча) беше представена на 14 февруари в Лас Вегас в рамките на Глобалната партньорска конференция на HP.

Създадена за компютърен дизайн, цифрови медии, развлечение, обучение, архитекти и независими професионалисти, HP Z1 предлага изключително бързо рендиране и висока производителност, уверяват от компанията. Устройството е тествано и сертифицирано за работа с днешните водещи приложения, а потребителите могат да избират между пълна гама от видео карти и мощни процесори, съобразно своите персонални предпочитания и потребности.

Дисплеят на новата работна станция HP Z1 се отваря с едно щракване, така че потребителите лесно да могат да сменят части или да направят хардуерно обновяване на устройството без нуждата от инструменти. Продуктът съчетава индустриален дизайн с ускорена производителност и включва Intel Xeon процесори, NVIDIA Quadro графични карти и  поддръжка на над 1 млрд. цвята (с технологията A-FRC).

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X