Компютърен Хардуер

Dropbox Pro вече е с двойно увеличено място за съхранение, но на старите цени

Computer World

Досегашните опции Dropbox Pro вече са с двойно повече мчсто за съхранение, но на старите цени, като вече има и нова опция за 500 GBDropbox обяви на 10 юли, че увеличава наличното пространство за облачно съхранение на клиентите на Dropbox Pro, но без да промени цената на услугата. Така потребителите, които досега плащаха по $10 месечно за 50 GB, сега ще разполагат със 100 GB на същата цена. Двойно е увеличението и за абонатите, които плащат по $20 на месец за 100 GB.

В допълнение компанията обяви нов план за 500 GB, който струва $50 месечно или $500 на година, ако цялата година бъде платена наведнъж.

Новините от Dropbox дойдоха само ден, след като конкурентната компания Neat обяви дебюта на услугата си NeatCloud, която предлага 50 GB място за онлайн съхранение срещу $6 месечно.

Като цяло с сферата на облачното съхранение се наблюдава бум. Dropbox е сравнително отдавна на този пазар, заедно с конкуренти, като Box.com и OfficeDrop. Към тях неотдавна се присъединиха и iCloud, Google Drive и Cubby. Други услуги, като Doxie Go, предлагат услуги в стила на NeatCloud.

Dropbox има и други нови съперници, като Pixorial и Cloudee, които са фокусирани върху съхранението и споделянето на видео и изображения. В отговор на тази заплаха Dropbox през юни добави нови възможности в своето приложение за iOS, което е безплатно.

Macworld.com

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X