Компютърен Хардуер

Lenovo показа нови разнообразни преносими PC-та от серията IdeaPad

Computer World

Lenovo представи у нас нови лаптопи от серията IdeaPad, включващи ноутбука IdeaPadY580 и стилните ултрабуци IdeaPad U310 и U410. Трите модела бяха демоснтрирани на специален щанд, реплика на  този, с който компанията присъства на изложение на потребителска електроника CES 2012. Щандът е вдъхновен от приноса на компанията за изследователската дейност и научните експерименти в Космоса – първият лаптоп, използван от НАСА, е модел с марката ThinkPad. Според информация от сайта wirefresh.com, с тази марка са и 98 от всеки 100 лаптопа в Международната космическа станция. До 19 юли потребителите могат да тестват редица ThinkPad и IdeaPad модели на щанда, разположен в Сердика център в София. 

IdeaPad Y580

Моделът IdeaPad Y580 разполага с HD екран с диагонал 15,6 инча, алуминиево покритие и поставка за дланите. Преносимото РС е оборудвано с Intel Core i7 процесор и с видеокарта NVIDIA GeForce GTX660M (с 2GB GDDR5), която покрива високите изисквания за графика и производителност, когато става въпрос за игри и интензивно използване на мултимедия. IdeaPad Y580 идва с най-новата Dolby Home Theatre технология и колони от JBL за по-наситен и мощен звук. Моделът предлага още опцията TV тунер и технологията Intel Wireless Display (WiDi), с помощта на която може да се свърже лаптопа към голям екран в дома. Моделът разполага и с подсветка на клавиатурата и HD камера с нощен режим.


Lenovo показа нови разнообразни преносими PC-та от серията IdeaPad

© Computer World, Computerworld.bg

IdeaPad U310 и U410

Отличителните черти на новите ултрабуци включват бърза скорост на зареждане, мигновен старт на работа и целодневен живот на батерията, информират от компанията. С дизайн, вдъхновен от външния вид на книгите, който се харесва на модерните потребители, новите ултрабуци се предлагат в разнообразие от ярки цветове като черешов цвят и графитено сиво. Корпусите на 13,3-инчовия U310 и 14-инчовия U410 са дебели съответно 0,7-инча (18мм) и 0,83-инча (21мм) и тежат съответно 1,7кг и 1,9кг.


Lenovo показа нови разнообразни преносими PC-та от серията IdeaPad

© Computer World, Computerworld.bg

Компанията предлага модификации на U410 с трето поколение чипове Intel Core i3, i5 или i7, до 1 TB дисково пространство в комбинация с SSD носители и до девет часа автономен живот на батерията. U310 идва с 500 GB твърд диск и до седем часа живот на батерията.С новата технология Enhanced Experience 3, оптимизирана за персонални компютри с Windows 7, ултрабуците постигат бързо зареждане на операционната система и бързо зареждане от режим „sleep”, което е до 40 % по-бързо от това на обикновените компютри, твърдят от компанията. Lenovo Smart Update позволява на U310 и U410 автоматично да обновяват електронната поща и съобщенията от чата и социалните мрежи, дори когато компютрите са в режим „sleep”.


Lenovo показа нови разнообразни преносими PC-та от серията IdeaPad

© Computer World, Computerworld.bg

Моделите са снабдени с Dolby Home Theatre v4 за високо качество на звука, както и технологията Intel Wireless Display (WiDi) за безжично прожектиране на филми и друго съдържание на всеки голям екран.  Ноутбукът IdeaPad Y580 е наличен в Lenovo Exclusive Store, Технополис, Техномаркет, както и в реселърската мрежа на Леново България на цена от 1699 лв. с ДДС. 14-инчовият IdeaPad U410 в графитен цвят е на цена 1699 лв. с ДДС, 13,3-инчовият IdeaPad U310 в графитен и розов цвят е на цена от 1499 лв. с ДДС. Те  се предлагат в Техномаркет, както и в реселърската мрежа на Леново България.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X