Компютърен Хардуер

Lenovo подобрява скоростта на зареждане в своите компютри с EE3

Computer World

Lenovo обяви усилията си да елиминира бавната скорост на зареждане чрез Enhanced Experience 3 (EE3) за Windows 7. Като трета версия на ексклузивен сертификат, наличен единствено в компютрите на компанията под марките Think и Idea, EE3 допринася за много кратко време за зареждане на Windows и други оптимизирани функции, подчертават разработчиците. Lenovo EE3 стандартът е наличен за широка гама продукти от сериите Think и Idea, които са в продажба от началото на април. 

Lenovo IdeaPad U310

Потребителите, които използват персоналните компютри на  Lenovo с традиционен твърд диск стартират машините си 40% по-бързо от потребителите на персонални компютри с Windows 7. Предимството е възможно благодарение на технологията RapidBoot на Lenovo, налична във всички персонални PC-та от Lenovo с EE3 сертификат. RapidBoot използва оптимизирани процеси и настройки на хардуера, които позволяват на Lenovo машините да се зареждат по-бързо.  

Персоналните компютри от Lenovo с EE3 сертификат стартират средно за 24 секунди, докато типичните Windows 7 компютри се зареждат средно за 41 секунди.  Наличността на EE3 сертификат е гарантирана от специален стикер, Lenovo Enhanced Experience 3 за Windows 7, прикрепен към компютрите. Тези, които пазаруват онлайн, могат да видят логото Lenovo Enhanced Experience 3 за Windows 7 в снимката на сертифицирания продукт. Пълният списък с наличните EE3 сертифицирани продукти се намира на адрес www.lenovo.com/ee3. Избрани Lenovo IdeaPad, ThinkPad и ThinkPad Edge преносими компютри са оборудвани с  BootShield – функция за по-бързо зареждане дори при наличие на множество приложения.  
Новите IdeaPad U310 и U410 Ultrabook компютри и настолният компютър IdeaCentre A720 all-in-one, разработен за крайните потребители, са сред интригуващите персонални компютри на Lenovo с EE3 функции за висока производителност, бърза скорост на зареждане и преминаване към работа от режим „sleep”. 

Персоналните компютри под марката Idea идват с редица подобрения в аудио функциите, подчертават от компанията. Интегрираните високоговорители на компютрите обикновено са ограничени по размер и опаковка. Подобреният объл дизайн на колоните осигурява по-добра честота от тази на типичните овални високоговорители. Специални гумени изолации премахват нежеланите вибрации при ниските честоти. Тези специално разработени аудио-компоненти се допълват от поддръжка на съраунд звука и Dolby audio сертификат за подобрено качество.

PC-тата под марката Think с EE3 предлагат функции за защита като твърд диск, който автоматично защитава информацията в компютъра в случай на загуба или кражба; хардуер мениджър на паролите; четец за пръстови отпечатъци, с който може да включите компютъра и да въведете данните си за достъп с само с едно докосване; USB Blocker, който блокира употребата на USB устройства в зависимост от типа им; както и BIOS Port Lock. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X