Компютърен Хардуер

Новите поколения Intel Core чипове и ултрабуци официално акостираха в България

Computer World

Intel представи официално третото поколение Intel Core процесори на българския пазар. Новите продукти са вече на разположение, предлагани от Acer, Asus, Jar Computers, Laptop.bg, Lenovo, Most Computers, Multirama, PCstore.bg, Sony и Toshiba. Година след тяхното въвеждане на пазара, Intel също представи официално следващата вълна от ултрабуци (ultrabooks). Компанията е подписала споразумения с няколко водещи производители на сензорни панели, за да осигури подходящи възможности, за да посрещне очакваното търсене на изживявания с ултрабуци със сензорни възможности през следващите няколко години. 

Богдан Джорджеску,  мениджър търговски канали в Intel 

Повече от 35 нови модела ултрабуци са или ще бъдат на разположение сега за покупка в рамките на 30 дни, а повече от 110 дизайна се очакват през 2013 година. С мощта на  3-тото поколение Intel Core процесори, които са изработени по 22-нанометровата технология и с използването на 3-D tri-gate транзистори, тези нови устройства предлагат усъвършенствана сигурност при избрани стилни дизайни за крайни и бизнес потребители.


Новите поколения Intel Core чипове и ултрабуци официално акостираха в България

© Computer World, Computerworld.bg

“За нас 2012 е годината на ултрабука – каза Богдан Джорджеску,  мениджър търговски канали в Intel Румъния. - Иновациите трябва да продължат, докато ние се движим към базирани на сензорни възможности ултрабук дизайни, а в бъдеще целим да предоставим на тях и на други устройства усещания, които ще правят взаимодействие с тях естествено и интуитивно. Тази нова вълна от ултрабуци се „събужда“ мигновено, което означава, че системите ще преминават от състояние на хибернация до режим на активност за по-малко от 7 секунди и бързо ще стартират любимите приложения. Има и подобрения в бързодействието с комбинацията на HDD и SSD носители.“


Новите поколения Intel Core чипове и ултрабуци официално акостираха в България

© Computer World, Computerworld.bg

В допълнение към усъвършенстваните характеристики за сигурност, ултрабуците, базирани на новите 3-то поколение Intel Core процесори предоставят до два пъти по-висока графична производителност, в сравнение с предишното поколение, дълъг живот на батерията и предлагат по-голям избор от стилни, тънки дизайни.

Повече технологии 

Intel Smart Connect технологията помага да се актуализират автоматично имейлите и социалните мрежи, дори когато ултрабукът е в спящ режим, и по този начин запазват мощността и живота на батерията. Докато сигурността става по-важна за потребителите, които искат да са спокойни за предпазването на своите данни и лична информация, новата вълна от ултрабуци е оборудвана с усъвършенствани характеристики за сигурност, включително Intel Anti-Theft технологията, която позволява на потребителите автоматично да деактивират системата, ако е изгубена, или открадната. Богдан Джорджеску обяви, че хората на няколко ключови пазари по света ще могат да активират безплатен с ограничено време абонамент за обслужване, без да е необходима инсталация, от Absolute Software, McAfee, Norton и Intel.


Новите поколения Intel Core чипове и ултрабуци официално акостираха в България

© Computer World, Computerworld.bg

В допълнение, всички  ултрабуци, базирани на 3-тото поколение Intel Core процесори имат вградена Intel Identity Protection технология, за да осигуряват безопасност за идентичността на хората и да осигурят, че когато потребителите посещават уебсайтове и социални мрежи, сайтовете да ги идентифицират и да знаят, че това наистина са те.

Ултрабуците сега навлизат и в корпоративния сегмент. Тези тънки преносими компютри предоставят на бизнес организациите сигурността и производителността да използват компютърните технологии с увереност и в стилни и иновативни дизайни, които бизнес потребителите желаят. 
Богдан Джорджеску каза, че сензорните технологии също ще спомогнат за още повече иновации и нови изживявания, особено за ултрабук дизайните, които предлагат наистина безкомпромисно компютърно изживяване.За тази цел, Богдан Джорджеску обяви споразумения за сензорни възможности с няколко водещи доставчици на сензорни технологии, включително Cando, HannsTouch, ТPК и Wintek. 

Подобрения на комуникацията човек-машина

Компанията демонстрира за първи път прилагането на изживяване с глас на много езици, на базата на Nuance's Dragon система и речева технология, оптимизирана за Intel архитектура на ултрабуци. Както обявиха през януари, компаниите си сътрудничат, за да се осигури чудесно гласово изживяване за потребителите. С това решение потребителите могат да проверяват и актуализират своите социални медии, да използват voice over IP (VoIP) разговори, да търсят в Интернет и да контролират своите медийни файлове. Потребителите могат също да контролират ултрабуците, когато не са свързани към Мрежата с помощта на гласа си, за бързо и лесно стартиране на приложения, да ползват локални медийни файлове и да работят с много приложения едновременно.
Компанията работи върху бъдещите технологии, които биха могли да позволят на хората да се ангажират по-естествено и интуитивно с различни устройства, от ултрабуци или смартфони до интелигентни системи в ежедневието. Такива приложения може да включват компютри на възприятието, разпознаване на жестове от близко разстояние, използване на смартфоните за взаимодействие и контрол на един ултрабук или настолен компютър или дори проследяване на ритъма на сърцето на определен човек чрез технология, която "вижда" и анализира движението на бузите му. 
Като част от своята инвестиция в категорията “ултрабук”, Intel стартира конкурса Ultrabook Experience Software Contest за разработчици на софтуер в Европа, Близкия Изток и Африка, с цел да насърчи иновациите за едно по-привлекателно и интуитивно изживяване за потребителите. Разработчиците на софтуер са поканени да изпратят своите креативни идеи за софтуерни приложения, като се възползват от най-новите функционалности на ултрабуците – с фокус върху компютърното изживяване на възприятието, включително разпознаване на докосване, жестове и глас. Срокът за подаване на идеите е до 25 юли, а победителите ще бъдат обявени през септември 2012.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X