Компютърен Хардуер

Samsung обяви два нови продукта с Google Chrome OS

Computer World

Samsung Electronics America, филиал на Samsung Electronics, обяви появата на два нови продукта с операционна система от Google Chrome OS - преносим компютър Samsung Series 5 Chromebook и настолно PC Samsung Series 3 Chromebox. Стилният дизайн, с който Samsung е популярен, е присъщ както на Series 5 Chromebook, така и на Series 3 Chromebox. Лаптопът с 12,1-инчов SuperBright LCD екран може лесно да бъде пренасян навсякъде, тъй като е с тегло малко над 1,3 кг и е тънък 3 см, твърдят от южнокорейската компания. 

Samsung Series 5 Chromebook

Заради своите размери от 19,3 х 19,3 х 3,3см, този компютър е достатъчно малък, за да бъде поставен на бюро, на рафт за книги, или до дивана. Samsung Series 5 Chromebook се нуждае от седем секунди, за да зареди напълно, което позволява на потребителите да започнат своята работа или забавление почти веднага, щом го включат. Преносимото PC идва с Intel Celeron 867 Dual Core (1,3 GHz) чип, 16GB SSD и 4GB оперативна памет.


Samsung обяви два нови продукта с Google Chrome OS

© Computer World, Computerworld.bg

Samsung Series 5 Chromebook

Samsung Series 3 Chromebox разполага също с 16GB SSD и 4GB RAM, а процесорът е Intel Celeron B840 Dual Core (1,9 GHz). Притежателите на Series 3 Chromebox могат да свържат компютъра си към монитори с размер до 30 инча, Bluetooth клавиатура или мишка и дори към HD телевизор с помощта на Display Port изхода, информират от Samsung. Налични са и 6 USB порта.


Samsung обяви два нови продукта с Google Chrome OS

© Computer World, Computerworld.bg

Samsung Series 3 Chromebox

Google създаде операционната система Chrome с три основни идеи: да бъде бърза, проста и сигурна и от представянето на първия Chromebox през 2011г. насам развива и подобрява тези черти на своя продукт. Автоматичните обновления осигуряват на притежателите на Chromebook и Chromebox добра функционалност, подчертават от Google. Сред плюсовете на компютрите е и сигурността, която също се актуализира автоматично, за да предпазва машините от вируси, което спестява нуждата от антивирусен софтуер. 

„Облачната”  позволява на собствениците на Chromebook и Chromebox да имат достъп до своите файлове сигурно и от всякъде, а синхронизиращата технология запазва всички предпочитания и приложения, за да бъдат използвани лесно с Chrome браузър на друго устройство.И двата нови продукта от Samsung са оборудвани с Google Cloud Print за лесно уеб принтиране с лазерен принтер Samsung Google Cloud Print.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X