Компютърен Хардуер

IPS4 – нова линия IPS монитори от LG

Computer World

LG Electronics обяви своята нова гама монитори IPS4, които са снабдени с In-Plane Switching (IPS) панели вместо с конвенционалните Twisted Nematic (TN). Благодарение на широкия ъгъл на гледане (178 градуса), новите IPS монитори позволяват на потребителите да се наслаждават на отлична картина без вариации на цветовете, без значение дали са прави, седнали или легнали удобно пред монитора. 

Технологията Smooth Color Change също така елиминира трептенето, което често се наблюдава при по-динамични сцени, спортни програми или видео игри. По този начин се намалява умората в очите на зрителите, дори при по-продължително гледане, подчертават от компанията.


IPS4 – нова линия IPS монитори от LG

© Computer World, Computerworld.bg

С по-наситени багри и намалени вариации на цветовете, серията IPS4 възпроизвежда реални изображения, като по този начин елиминира разминаването между оригиналната картина и тази, която пресъздава мониторът. С оглед на това IPS4 мониторите са подходящо решение за любителите на фотографията и тези, които се занимават с обработка на видео съдържание.

Според информация от компанията допълнително предимство на гамата IPS4 дава богатият набор от лесни за управление функции, налични на моделите. Сред тях е функцията Dual Smart Solution, която позволява разделянето на екрана само с натискането на един бутон, като създава дори две ленти със задачи и два автоматично настроени уеб екрана. Функцията Dual Screen извършва необходимите автоматични настройки за оразмеряване на екрана, така че той да бъде разделен на няколко прозореца, в които се показват различни уеб страници. 

В допълнение LG подобрява и енергийната ефективност на новите си монитори. Моделите се отличават с дизайн, който позволява отлично разположение на кабелите, като елиминира неприятния хаос, свързан с окабеляването. От началото на май гамата IPS4 на LG се предлагат в Азия, а през следващите няколко седмици продуктите ще бъдат представени и в Европа и Северна Америка.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X