Компютърен Хардуер

Samsung представи три “умни” фотоапарата с Wi-Fi връзка

Computer World

Samsung Electronics представи три нови хибридни фотоапаратa (Compact System Camera), които са първите на компанията с вградена Wi-Fi връзка: NX1000, NX210 и NX20. Иновативните подобрения в серията Samsung NX са бъдещето в CSC технологията, а именно SMART камери с вградена Wi-Fi технология, която позволява на потребителите да се свържат към безжична мрежа без помощта на други устройства. Wi-Fi връзката е допълнена от комплект нововъведения, които са естествено продължение на иновациите, спечелили популярност на NX серията с представянето на NX10 през 2010.  

NX210

И трите NX модела включват 20,3-мегапикселова APS-C CMOS матрица, разработена от Samsung, благодарение на която снимките са с високо качество, богати на цветове и детайли. Налична е и уникалната i-Function система на NX серията, с която потребителите контролират параметрите чрез самия обектив, настройвайки изображението, без да „отделят поглед” от обекта на снимане. С разнообразие от 9 обектива и професионални аксесоари, NX гарантира, че всички изисквания за перфектно снимане ще бъдат постигнати, без значение фотографските уменията на потребителя. 


Samsung представи три “умни” фотоапарата с Wi-Fi връзка

© Computer World, Computerworld.bg

NX20

NX1000 е удобен за пренасяне, а неговият компактен дизайн го прави също толкова атрактивен, колкото и комфортен за употреба, твърдят от Samsung. Освен разнообразието от цветове - бял, класическо черен и розов, фотоапаратът притежава и голям брой функции и технологии като SmartAuto 2.0 и Smart Link Hot Key, което го прави удобен за снимане и незабавно споделяне на снимки, смятат от компанията.
NX210 следва дизайн линията на серията с елегантен металически вид. Също както своя предшественик NX200, новият апарат предлага 3-инчов AMOLED дисплей за преглеждане на снимки и Full HD клипове в перфектна резолюция. С лесен достъп до Wi-Fi функцията, NX210 позволява бързо споделяне с приятели и роднини, а чрез Samsung Mobile Link потребителите могат да покажат най-добрите си снимки директно на своя телефон или таблет, а защо не и на голям екран чрез TV Link опция за безжично свързване на NX210 с телевизор с интернет връзка.


Samsung представи три “умни” фотоапарата с Wi-Fi връзка

© Computer World, Computerworld.bg

NX1000

NX20 идва с ярък, 3-инчов, въртящ се AMOLED дисплей и предлага функции и ръчни настройки, благодарение на които снимките покриват професионални стандарти, включително SVGA EVF за рамкиране на фотографии.

С последните “умни" технологии на Samsung потребителите могат да споделят снимки с натискането на един бутон, да публикуват в социалните мрежи като Facebook и Picasa или да изпращат своите фотографии по имейл до роднини и приятели. Фотоапаратът също предлага опция за снимане и преглеждане на снимки чрез други устройства, включително възможност за връзка със Samsung смартфон, който да използват за търсене на снимки, а с помощта на функцията Samsung Mobile Link да показват изображения на устройства като таблети или телевизори с интернет връзка.  Споделянето на снимки на момента вече не се изчерпва само със снимане и изпращане.

С новата функция на NX апаратите, снимките за Facebook могат да бъдат атрактивни и артистични, без помощта на компютър. С вградените 10 Smart филтри и функцията за избор на цвят, например, потребителите могат да обработят своите фотографии още докато ги снимат. Освен това, всички 3 камери включват опция за Панорама и 3D панорама, която им позволява разказ на цяла една история само в една снимка. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X