Компютърен Хардуер

Sharp ще продава 80-инчов LCD телевизор за $12 000

Владимир Владков

Sharp обяви в сряда, че ще продава 80-инчов LCD телевизор в Япония, най-големият подобен телевизор в магазините в страната.

Японският производител на електроника каза, че новото допълнение към нейната линия Aquos ще струва ¥950 000 ($12 000). Моделът ще бъде пуснат в продажба през юни като част от нова серия от 6 телевизора, най-малкият от които ще е с диагонал 40 инча.

 

Sharp вече продава подобни телевизори на чужди пазари, предимно в САЩ, но пускане в Япония е изненадващ ход, тъй като японските домове са по-малки. Шинзуке Ямамото, мениджър на аудио-визуалното поделение на компанията, каза, че продажбата на по-големи телевизори е стратегически ход за компанията, която е изправена пред сериозни финансови загуби заради цените на по-малките модели. Sharp разполага с огромна фабрика в Централна Япония, която е оптимизирана за производство на компоненти за големи екрани, което е рядкост в днешното производство.

„Това ни осигурява ценово предимство спрямо други компании, когато става дума за 70 и 80-инчови панели, което се пренася и върху телевизорите", добави той.

Новите телевизори на Sharp разполагат с подобрен потребителски интерфейс, който включва ново достъпно през интернет съдържание, както и функция, която подрежда шоу програмите според тяхната популярност в национален ефир, получавайки информация от зрителите. Компанията разработва и ново приложение за дистанционно управление за Android телефони, което показва в реално време съобщения от Twitter, свързани с ТВ предаванията, и дава възможност на потребителите да добавят свои собствени съобщения.

Sharp каза, че новите й LCD телевизори имат двуядрени процесори, които могат да обработват изображения на базата на всеки пиксел, вместо екранът да бъде разделян на области, както правят предишните модели телевизори.

Компанията показа по-рано по-големи телевизори на различни изложения, включително 108-инчов модел, който сега се продава като дисплей за хипермаркети.

IDG News Service, Токио 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X