Компютърен Хардуер

Samsung стартира производството на прозрачни 46-инчови екрани

Computer World

Компанията Samsung  до края на януари ще даде началото на масово производство на 46-инчови прозрачни дисплеи. Такива панели бяха демонстрирани съвсем наскоро, по време на изложението CES 2012 в Лас Вегас. Човек, намиращ се пред екрана, може да види едновременно както изобразената на него информация, така и това което е зад самия панел. Налична е поддръжка на сензорно управление. Дисплеите предлагат резолюция от 1366х768 пиксела, а контраста достига 4 500:1.

Съвременните прозрачни дисплеи използват за подсветка околна светлина. Според разработчика, по този начин се постига близо 90 процента икономия на електроенергия в сравнение с традиционните LCD дисплеи с подсветка. 

Прозрачните екрани могат да намерят приложение в рекламни стендове, интерактивни информационни дъски, витрини на магазини, врати на промишлени хладилници, медицинско оборудване и др. Samsung предлага също и прозрачни 22-инчови панели. Според оценки на някои анализатори обемът на пазара на прозрачни дисплеи ще се увеличи от $0,9 млрд. през 2015 година до $87 млрд. в 2025 г.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X