Компютърен Хардуер

Нов тънък ултрабук ще покаже Acer на CES 2012

Computer World

Компанията Acer ще представи на изложението CES 2012 (Лас Вегас, 10-13 януари) ултрабука Aspire S5, който според тайванския технологичен гигант ще бъде "най-тънкия преносим компютър в света." Устройството идва с максимална дебелина от 15 мм в най-широката част. Този 13-инчов модел е с тегло 1,35 кг, а корпусът е направен от алуминиева-магнезиева сплав и е изпълнен в черна краска.

Ултрабукът е базиран на Intel Core i процесори от последно поколение, снабден е с твърдотелен носител (SSD) и поддържа Dolby Home Theater 4 технологията за висококачествен звук. Моделът разполага още с HDMI, USB 3.0 и Intel Thunderbolt портове – всичките обединени в MagicFlip I/O панел. Припомняме, че Thunderbolt комуникацията позволява до 10Gbps скорост на трансфер на медийни файлове, посредством кабел, между компютри. По този начин може да се прехвърли цял HD филм за по-малко от 30 секунди.Доставките на новия тънък преносим компютър ще стартират през второто тримесечие на тази година. 


Нов тънък ултрабук ще покаже Acer на CES 2012

© Computer World, Computerworld.bg

По време на изложението в Лас Вегас Acer ще представи и нови тънки ноутбуци Aspire Timeline Ultra с 14- и 15-инчови дисплеи. Дебелината на тези устройства е 20 мм. Ноутбуците са базирани също на Intel Core i чипове. Налична е  дискретна графика за 3D игри, твърдотелен носител или HDD, както и DVD-Super Multi оптическо устройство. Тези преносими компютри са способни да работят на батерия с едно зареждане до 8 часа, информират от компанията. Те поддържат Dolby Home Theater, HDMI и USB 3.0. Появата на пазара на новите Aspire Timeline Ultra се очаква през първото тримесечие на тази година.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X