Компютърен Хардуер

Samsung и LG пускат Google TV на новите си телевизори

Computer World

На 5 януари от Google обявиха, че големите производители на телевизори Samsung и LG ще предлагат Google TV платформата на новите си продукти, които ще бъдат показани на изложението CES 2012 в Лас Вегас (10-13 януари).Очакванията за търсенето на Интернет ТВ в САЩ не се оправдаха през миналата година. Интерфейсът на Google TV изглеждаше прекалено сложен за потребителите и Google си “изпати” от това.

В края на 2010 година Logitech представи Logitech Revue с Google TV и свързаните с него периферни устройства. Тогава производителят на PC аксесоари бе уверен в дългосрочния потенциал на платформата Google TV. Logitech се оттегли от проекта след като загуби $100 млн.


Samsung и LG пускат Google TV на новите си телевизори

© Computer World, Computerworld.bg

Сега обаче телевизионните предавания са новият предел на Интернет съдържанието, след компютрите, телефоните и таблетите. Google постоянно обновява Android-базираната платформа. Google TV имаше основна софтуерна ревизия през октомври и компанията продължи да предлага платформата на производителите на хардуер и компоненти.Google информира още, че тайванския производител на чипове MediaTek ще създаде чип за Google TV продукти, давайки възможност повече продукти да стигнат до пазара.

На 6 януари от LG потвърдиха новината, че ще представят свой Google телевизор, който комбинира предимствата на операционната система Android и удобството на Smart и 3D технологиите на LG. На събитието в Лас Вегас LG ще демонстрира и четири нови системи за домашно кино, оборудвани с последните технологии за 3D звук на компанията и Smart TV функция.
Google TV на LG идва с дистанционното Magic Remote с Qwerty клавиатура, проектирано от LG. Потребителският интерфейс на телевизора Google на LG и основният екран са създадени, за да осигурят максимално удобство при сърфиране в интернет и избор на съдържание или приложения, твърдят от двете компании.

Работата с няколко приложения едновременно също е възможна с телевизора Google на LG. Потребителите могат да търсят информация в интернет, да общуват в социалните мрежи и да използват традиционните функции на телевизора по едно и също време. Той може да се управлява от Qwerty клавиатурата или посредством другите възможности за управление, като жестове и гласово разпознаване, на дистанционното Magic Remote.

Телевизорът Google на LG е снабден със CINEMA 3D технология. Моделът е базиран на технологията Film Patterned Retarder (FPR) на LG, което прави възможно използването на леки и удобни 3D очила. Те са много по-достъпни от конвенционалните модели, което прави телевизора подходящ за гледане на 3D съдържание от повече на брой хора, твърдят от компанията. FPR също така прави възможно конвертирането на 2D съдържание в 3D формат с натискането само на един бутон.

Заедно с телевизора Google LG ще продължи да развива своята собствена Smart платформа за телевизори, базирана на системата NetCast. Според плановете на компанията тя ще бъде налична при повече от 60% от телевизорите с плосък панел, които LG ще представи през тази година.

LG ще представи общо четири нови модела системи за домашно кино с 3D звук през първото полугодие на 2012 година. От тях моделът BH9420PW ще е първият, който компанията ще покаже на изложението CES 2012. Той включва разработената от LG технология 3D Sound Zooming. Тя позволява регулирането на силата и дълбочината на звука спрямо позицията и движението на 3D картината в реално време.

Системата BH9420PW се състои от 9.1 канала и добавя четири допълнителни вертикални 3D колони към стандартните 5.1 канала, с които са оборудвани конвенционалните системи за домашно кино. В резултат на това потребителите могат да се радват на домашно забавление, при което цялото пространство по вертикала в помещението е наситено със звук, подчертават от LG. В допълнение вертикалните 3D колони са снабдени с 360-градусов рефлектор, който разпръсква звука във всички посоки и така създава акустика близка до тази на концертните зали.

Освен това, благодарение на уникалния DSP алгоритъм за 3D ефект на LG, технологията Sound Field Expansion увеличава диапазона на хоризонталното звуково поле и функционира в съответствие с вертикалните 3D говорители. Зоната с оптимално качество на звука (“sweet spot”) е разширена, така че зрителите да се чувстват все едно са в центъра на действието от всяко място в стаята.

За да осигури на зрителите богато 3D изживяване, системата BH9420PW е снабдена със Smart TV функция. По този начин всички стандартни модели 3D телевизори имат достъп до екосистемата от Smart телевизорите на LG, която предлага широк набор от 3D съдържание.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X