Компютърен Хардуер

HP Folio 13 – ултрабук с 1,49 кг тегло и 9,5 часа живот на батерията

Computer World

HP представи първия си ултрабук за бизнеса - HP Folio 13. Устройството разполага с тънък и олекотен дизайн, дълъг живот на батерията, подсилени опции за сигурност и SSD носител, информират от компанията.6-клетъчната батерия осигурява на HP Folio 13 до 9,5 часа живот. С дебелина по-малко от 18 мм и ултра тънък BrightView дисплей с HD резолюция и диагонал от 33,8 см (13,3 инча) Folio 13 тежи само 1,49 кг.  Ултрабукът е базиран на второ поколение Intel Core i5 мобилен процесор и включва и технологията Intel Rapid Start, осигуряваща ниска консумация на енергия, когато преносимият компютър не се използва и бързо завръщане в работен режим, когато е необходимо. 

HP Folio 13 включва клавиатура с подсветка за мобилните потребители, работещи в условията на слаба осветеност. Ултрабукът разполага с широк набор от портове, твърдят от компанията. HP Folio 13 разполага и със SSD носител за съхранение на данни с обем 128 GB за бързо време за реакция и повишена надеждност.


HP Folio 13 – ултрабук с 1,49 кг тегло и 9,5 часа живот на батерията

© Computer World, Computerworld.bg

Опционално може да се вгради TPM чип, който да защитава данните в електронната поща и информацията на твърдия диск за потребителите, нуждаещи се от по-голяма сигурност.HP Folio 13 включва технологията HP CoolSense, интелигентен софтуер, който регулира температурата на преносимия компютър. Ноутбукът включва и HP Imagepad за съвременна поддръжка на мултитъч жестове с висока точност.Налична е HP TrueVision HD уеб камера за по-ярки и ясни изображения с висока резолюция, както и Dolby Advanced Audio.

На HP Foliо 13 може да бъде инсталирани различните варианти на Microsoft Windows 7 операционна система, включително и Windows 7 Professional, а ограничената гаранция от три години може да бъде закупена с допълнителния HP Care Pack, информират от компанията.
Потребителите, нуждаещи се от работна среда, която е по-близка до настолните компютри, както и от допълнителни аудио, видео, мрежова или USB свързаност, могат да включат HP Folio 13 към докинг станция.Ултрабукът се очаква на пазара догодина.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X