Компютърен Хардуер

Елегантният ултрабук Asus Zenbook e вече в България

Computer World

В малкото седмици преди Коледа в България пристигна един от най-очакваните ултрабук модели в лицето на Asus Zenbook. Технологичният гигант представи официално у нас своето ултрабук предложение от висок клас.Според информация от Asus, техният ултратънък преносим компютър въплъщава в максимална степен "дзен" философията на хармонията и спокойствието, като носи "перфектния баланс между отлична мощност и елегантен дизайн". При създаването на ултрабука разработчиците на компанията не са допуснали компромиси във важните за един ноутбук качества както по отношение на мобилността и производителността, така и по отношение на дизайна и възможностите за удобна и автономна работа.В Zenbook са заложени четири ключови принципа: изчистен дизайн, висока производителност, минимална консумация на енергия и отлично озвучаване, твърдят от компанията.

Определено, дизайнът на ултрабука прави впечатление. Корпусът на устройството е изцяло от алуминий, като капака е с леко грапава повърхност под формата на концентрични кръгове и освен че изглежда добре, това решение елиминира проблема с пръстовите отпечатъци. Лаптопът е изключително тънък - дебелината на му е само 3 мм в предната част и 9 мм в задната, което според компанията го прави най-тънкия ултрабук на пазара.


Елегантният ултрабук Asus Zenbook e вече в България

© Computer World, Computerworld.bg

В Zenbook e използвана технология, която позволява на елегантния ноутбук да стартира от режим на готовност само за 2 секунди. Режимът на готовност, от своя страна, е около четири пъти по-дълъг от стандартния за индустрията и според Asus може да бъде поддържан за период от до 2 седмици. Налице е и сериозна за ултратънкия клас хардуерна конфигурация, включваща най-последен модел процесори Intel Core от второ поколение (оптимизирани за мобилна употреба);  твърдотелен носител SATA Revision 3.0 (SSD) с капацитет 128 или 256 GB, Wi-Fi 802.11 b/g/n и Bluetooth V4.0 комуникации, както и USB 3.0 порт. Добавена е и специална USB технология, която позволява USB 3.0 портът да зарежда бързо различни преносими устройства. Според представители на компанията твърдотелният носител в ултрабука предлага 435,9 MB/s скорост в режим на последователно четене и 346,2 MB/s скорост в режим на последователно писане.


Елегантният ултрабук Asus Zenbook e вече в България

© Computer World, Computerworld.bg

Налице е и новаторската охлаждаща технология, която използва V-образен канал с медна перка, специално създадена, за да подобри въздушния поток и да позволи възможно най-доброто охлаждане. Плюс в полза на сигурността на информацията пък е функцията, която позволява, когато батерията падне под 5%, Zenbook автоматично да запазва файловете, върху които се работи, предотвратявайки по този начин загубата на данни.


Елегантният ултрабук Asus Zenbook e вече в България

© Computer World, Computerworld.bg

Третата важна характеристика на Zenbook е ниската консумация на енергия, постигана с помощта на патентованата от Asus технология Super Hybrid Engine II. Въпросното решение удължава живота на батерията и позволява на продукта да осигурява 25% повече издръжливост от другите ултратънки ноутбуци, твърдят от компанията. Това ще рече, че може да се очакват около 7 часа работа с едно зареждане при стандартна употреба (т.е. главно работа в Интернет) и до към 5 часа при гледане и стрийминг на видео.Zenbook идва и в висококачествен звук.

Той се осигурява посредством фирмената технология Asus SonicMaster – специално оптимизирано съчетание на хардуер и софтуер, разработени от екипа Asus Golden Ear и Bang & Olufsen ICEpower. Резултатът е достъпен за малко лаптопи широкоспектърен звук, който би трябвало да удовлетвори и най-взискателните меломани.
Oколо 12 декември един от дистрибуторите на технологичния гигант у нас   Most Computers очаква да пристигнат първите доставки на ултрабука. Интересно е да се отбележи, че някои онлайн магазини у нас вече предлагат модела UX31E на цена около 2100 лв. В България ще се предлагат както 11,6-инчовите модификации на устройството, така и 13-инчовите модели. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X