Компютърен Хардуер

Таблетът Acer Iconia Tab A100 идва през септември на европейските пазари

Computer World

Таблетът Acer Iconia Tab A100, който бе обявен в рамките тазгодишния световен мобилен конгрес в Барселона (MWC 2011) през февруари, ще се появи на европейските пазари през септември. Това става ясно от имейл, изпратен от Acer до търговски партньор, който е цитиран от изданието Engadget. Вероятно цената на устройството ще бъде $300. Първоначално бе планирано пускането в продажба на Acer Iconia Tab A100 да се състои през май.

Таблетът ще се появи първо в САЩ, което най-вероятно ще бъде в рамките на август. Що се касае до характеристиките на мобилното устройство, то е оборудвано със 7-инчов сензорен дисплей с резолюция 1024 x 600 пиксела и двуядрен ARМ чипове , който е част от платформата NVIDIA Tegra 2, както и 512 MB оперативна памет и 8 GB вградена памет.

Освен това е предвиден слот за microSD карта, както и Wi-Fi и Bluetooth контролер за безжична връзка. Налице са фронтална и задна камера, както и батерия, осигуряваща работа до 5 часа с едно зареждане. Acer Iconia Tab A100 работи под управлението на Android Honeycomb (вероятно е да бъде във версия 3.1 или 3.2).

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X