Компютърен Хардуер

OCZ представи SSD контролера Indilinx Everest с поддръжка на SATA 6.0 Gbps

Computer World

Компанията OCZ Technology Group е един от водещите производители и доставчици на SSD носители, в това число и на продукти със SandForce контролери. Не трябва да се забравя и за фирмата Indilinx, собственост на OCZ, която е известна като разработчик на интересни решения за твърдотелни дискове. Сега OCZ официално представи своя първи SSD контролер под наименованието Everest.

Този нов продукт поддържа скоростния интерфейс SATA 6.0 Gbps, а платформа на базата на него позволява да се създават високопроизводителни твърдотелни носители с капацитет 1 TB, твърдят от компанията.  В състава на контролера Everest влизат две ARM ядра и поддръжка на SLC и MLC NAND памет.

Освен това Everest контролера може да използва в качеството на кеш до 512 МВ DDR3 памет, както и да бъде реализирани 8-канални ONFI 2.0/Toggle 1.0 Flash интерфейси. Включена е поддръжка на TRIM и NCQ команди плюс опцията Garbage Collection и защи при прекъсвания на захранването. Предполага се, че SSD носителите на основата на Everest ще могат да предложат до 500 MB/s скорост на работа с данни.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2020 съгласно Общи условия за ползване

X