Компютърен Хардуер

SSD-тата RevoDrive 3 и X2 на OCZ идват с PCI-Express x4 шина

Computer World

Компанията OCZ Technology Group официално обяви за пускането на два нови модела SSD носители под наименованието RevoDrive 3 и RevoDrive 3 X2, отличаващи се с висока производителност. При тях бързодействието се постига благодарение на скоростния PCI-Express x4 интерфейс и технологията Virtualized Controller Architecture (VCA) 2.0.

Според информация от компанията, твърдотелните носители RevoDrive 3 идват във версии с капацитет от 240 и 480 GB и предлагат максимална скорост от последователно четене и запис на данни на ниво съответно от 1000 и 925 MB/s.Що се отнася до линията RevoDrive 3 X2, то в техния състав влизат модели с капацитет 240 GB и 960 GB, осигуряващи скорост на четене и запис на данни съответно до 1,5 и 1,25 GB/s. Производителността на тези устройства  в режим на произволен запис върху блокове по 4 KB достига до 230 хил. I/O операции в секунда. 

Новите OCZ носители идват с 3 години гаранция, като за момента няма информация за цената им. Вероятно в скоро време ще се появят и у нас, а дистрибуторът на производителя в България е компанията Перси.  

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X