Компютърен Хардуер

Таблетът Dell Peju идва с Windows 8 и чип Intel Core i5

Computer World

В Мрежата се появи информация за нов таблет на Dell, който е с кодовото наименование Peju. Това 10-инчово устройство ще работи под управлението на операционна система Windows. В блогът dellpejuinsider.blogspot.com се съобщава, че таблетът е “съвместим с Windows 8”, което означава, че ще работи първоначално с Windows 7, а след това ще получи обновление до по-новата операционна система. Таблетът е базиран на процесор Intel Core i5, оборудван е  с 4 GB RAM памет и 64 или 120 GB SSD носител. Освен това дисплеят е с Full HD резолюция (1920х1080 пиксела) и със здраво Gorilla Glass покритие.

Новият продукт разполага с 1,3-мегапикселова фронтална камера, 5-мегапикселова камера на задната страна, както и Wi-Fi 802.11 b/g, Bluetooth и 3G/4G адаптери. Капацитетът на батерията е 5500 mAh, което му осигурява от 6-8 часа автономна работа. Разработчикът е добавил 2 х USB, Mini VGA, HDMI,  и аудио портове, както и слотове за microSD и SIM карти. Освен това към таблета ще се предлага и докинг станция с допълнителни 3 х USB, HDMI и Ethernet портове.

Вероятно финалното наименование на таблета ще бъде Dell Latitude ST. Това става ясно от документи, които се появиха наскоро в Интернет. Устройството може да се появи на пазара през октомври и ще бъде на цена от около $1000. Този таблет вероятно ще бъде ориентиран към бизнес потребителите. 

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X