Компютърен Хардуер

Бизнес лаптопът Acer TravelMate 5760 е достъпен у нас на цени, започващи от 1049 лв.

Computer World

Компанията Acer обяви, че бизнес лаптопът TravelMate 5760 вече се предлагат в България на цени, започващи от 1049 лв. Този модел идва с процесори второ поколение Core с мобилен чипсет HM65 Express на Intel.Допълнително процесорите имат вградени възможности за създаване и показване на богато мултимедийно съдържание с отлично качество. Така с помощта на съвместим адаптер, свързан към HD дисплей, ноутбукът може лесно да бъде настроен за безжични презентации с плавно възпроизвеждане на видео с висока резолюция.TravelMate 5760 се предлага също така и с дискретна графика.

Като ползват технологията Optimus на NVIDIA, графичните решения с марка NVIDIA повишават графичната производителност, без да намаляват живота на батерията, когато е необходима оптимална мобилност.

Поддръжката на много монитори дава продуктивност от нов тип и улеснява изпълнението на много задачи едновременно.Моделът TravelMate 5760 идва с интегрирани решения за сигурност, като производителят го доставя със фирмената ProShield Security система. Това е пакет от инструменти за сигурност и управляемост, интегрирани в единен потребителски интерфейс. Пакетът ProShield има възможност въвеждане на парола преди зареждане (PBA) и предпазва ноутбука от ниво BIOS чак до ниво приложение. Позволява създаване на личен защитен диск за съхраняване и криптиране на всички критични файлове - така че дори ако ноутбукът бъде откраднат или изгубен, данните да са недостъпни. Нежеланите файлове или папки могат да бъдат премахвани за постоянно дори при възстановяване, благодарение на помощната програма File Shredder.


Бизнес лаптопът Acer TravelMate 5760 е достъпен у нас на цени, започващи от 1049 лв.

© Computer World, Computerworld.bg

Накрая пакетът предлага автоматизирано решение за отдалечено управление на системата.Допълнително TravelMate 5760 се доставя с технологията Anti-Theft на Intel и със софтуера  Absolute Data Protection (ADP) от Absolute Software. С помощта на вградената технология Anti-Theft, ако ноутбукът бъде изгубен или откраднат, потребителите могат отдалечено да изтриват файлове, да спрат или да заключат компютъра. За времето на заключване ноутбукът е извън строя и достъпът до криптирани данни е забранен. След като бъде намерен или върнат, същият може да бъде лесно отключен. Като ADP дори позволява на потребителите да проследят компютъра, в случай че бъде изгубен или откраднат.

Чрез софтуера Acer Backup Manager, TravelMate 5760 поддържа също така защита на ценни данни при инциденти или сривове, като позволява лесно създаване на резервни копия на данни и файлове, а софтуерът eRecovery Management на Acer осигурява възстановяване при поискване - за да остане потребителят спокоен.TravelMate 5760 идва с екран с повишена яркост със задна светодиодна (LED) подсветка с диагонал 39,5 см (15,6 инча) и съотношение 16:9, който предлага ясна картина до последния детайл. Светодиодно подсветяване на екрана осигурява 33% по-голяма икономия на енергия спрямо стандартните екрани.Всеки детайл е внимателно проектиран да осигурява максимална продуктивност и отлична ергономия. Клавиатурата FineTouch на Acer с увеличен ход на клавишите е проектирана за по-удобно писане, а освен това включва цифров блок. Уникалната форма на клавишите е проектирана да предотвратява грешки при неволно натискане - и да не трупа прах.

Клавишът интервал и клавишите със стрелки са с изпъкнала форма, което ги прави разпознаваеми при допир. Огромният тъчпад предлага по-прецизен контрол, а разпознаването на жестове от следващо поколение позволява изпълнението на повече функции. Гравираната зона на тъчпада за превъртане осигурява по-лесна навигация, твърдят от компанията. Функционалните клавиши са проектирани за ефективен достъп до често използвани задачи -  като създаване на резервни копия на данни, пускане на приложение, заглушаване на звука, и включване/изключване на безжичната карта.По отношение на мястото за съхранение на данни TravelMate 5760 може да разчита на твърд диск с капацитет до 750 GB. Оптичното устройство DVD-Super Multi (двуслойно) и вграденият картов четец поддържат най-използваните формати. Ноутбукът поддържа до 8 GB DDR3 памет, която ускорява работата при многозадачност и намалява консумацията на енергия.Ноутбукът е оборудван с пълна гама от възможности за мрежово свързване: гигабитов Ethernet конектор, безжичен мрежов адаптер, поддържащ  SignalUp на Acer с безжичната технология Nplify, свързване чрез Bluetooth 3.0 (в зависимост от конфигурацията) и вграден модул 3G в зависимост от модела.Поддържането на постоянна връзка с делови контакти и създаването на конферентни видеоразговори, когато е нужно, стават изключително лесно с решението Video Conference на Acer. То  включва камерата CrystalEye на Acer, софтуера Video Conference Manager на Acer и вградения микрофон.Лаптопът е разработен в съответствие със стандарта Energy Star 5.0, както и със стандарта EPEAT със сребърна „Silver“ степен, която гарантира пестене на енергия и по-дълъг живот на батерията, подчертават от тайванската компания."Един типичен бизнес ноутбук не е задължително да изглежда скучен. При Travelmate 5760 надеждността и ефективността на серията е допълнена от приятен, модерен дизайн", заяви Данаил Вълков, мениджър бизнес развитие - България, Acer Computer.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X