Компютърен Хардуер

Чипът NVIDIA Tegra 2 - с награда в навечерието на Computex 2011

Computer World

NVIDIA обяви, че мобилния чип NVIDIA Tegra 2 е бил награден с престижното отличие „Най-добър избор” в навечерието на Computex в категорията за иновации при Smart Handheld Devices от Taipei Computer Association.

Tegra 2 чипът е избран от над 400 продукта, покриващи на практика всяка една основна категория при електрониката, в това число мобилни устройства, екрани и дори цели компютърни системи. Обстойно разгледан от жури, състоящо се от правителствени представители, академични специалисти, изследователи, технологични редактори и други експерти, Tegra чипът беше избран на базата на общите технически предимства, иновации и възможности.

Това е третата поредна година, в която NVIDIA бива отличавана с тази награда, след като през 2010 година компанията получи отличие за графичните процесори NVIDIA GeForce GTX 480 и графичните процесори NVIDIA ION през 2009 г.

“За нас е чест да получим тази престижна награда от Taipei Computer Association”, заяви Фил Кармак, старши вицепрезидент за мобилния бизнес в NVIDIA. “Това отличие ни помага да оправдаем много сериозните инвестиции в Tegra и показва, че мобилния пазар е от много голямо значение за NVIDIA. С проекта Kal-El, нашият 4-ядрен процесор, ние планираме да пренесем възможностите на мобилните устройства на още по-високо ниво”.

Tegra 2 чипът съдържа в себе си двуядрен мобилен процесор, предлага висока скорост на обработване на страниците, пълна поддръжка за Adobe Flash Player с хардуерно GPU ускорение и възможности за многозадачен режим на работа, твърдят от компанията. Освен това чипът съдържа и графичен процесор NVIDIA GeForce, който осигурява отлични графични възможности и графика в игрите, съизмерима по качество с тази на конзолите, подчертават още оттам.

Tegra 2 чипът е в основата на нова вълна устройства като телефоните LG Optimus 2X и Motorola Atrix 4G, а също така и Android 3.0 (Honeycomb)-базираните таблети като Motorola XOOM, LG Optimus Pad, Samsung Galaxy Tab 10.1, Acer Iconia Tab A500, ASUS Eee Pad Transformer и Toshiba Honeycomb таблета.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X