Компютърен Хардуер

Таблет на ASUS с Intel Core i5 процесор ще очакваме през октомври

Computer World

Стефан Станчев, Тайван

През октомври 2011г. технологичният гигант ASUS ще пусне на някои пазари таблета Eee Slate EP121, който е базиран на двуядрен процесор Intel Core i5 470um. Той идва с 12,1-инчов LED дисплей и ще работи под управлението на операционна система Windows 7 Home Premium. Това заяви специално за вестник Computerworld България Джермин Хшие, регионален директор за Източна Европа в ASUS.

 ASUS Eee Slate EP121

Той разкри и информация за атрактивния таблет ASUS Eee Tranformer, който ще се появи на европейските пазари през юни 2011 година. Освен това Хшие сподели разочарованието си от това, че пазарите в Румъния и България са все още под влиянието на кризата, докато много други в Централна Европа са се вече отърсили от това негативно явление.

Моделът ASUS Eee Slate EP121 идва с 12,1-инчов LED дисплей (1280х800 пиксела) и 32 GB/64GB SSD носител. Устройството разполага 2GB/4GB DDR3 оперативна памет, поддържа WiFi b/g/n и Bluetooth 3.0 комуникации. Таблетът Eee Slate EP121 има 2-мегапикселова фронтална уеб камера, два USB 2.0 порта, mini HDMI интерфейс и картов четец, поддържащ ММC и SD(SDHC).


Таблет на ASUS с Intel Core i5 процесор ще очакваме през октомври

© Computer World, Computerworld.bg

Джермин Хшие, регионален директор за Източна Европа в ASUS

Продуктът идва още с вграден микрофон, говорители, цифрова писалка и 34Whr полимерна батерия. Теглото на ASUS Eee Slate EP121 е 1,18 килограма, а неговите размери са 312х207,2х19,95 мм.

Мениджърът в тайванската компания каза, че за момента не може да разкрие подробности за цената на устройството.

Друг не по-малко атрактивен продукт на компанията е 10,1-инчовия таблет ASUS Eee Tranformer, който съвсем лесно, за броени секунди, може да се преобразува в ноутбук. Устройството е базирано на хардуерната платформа NVIDIA Tegra 2, предлага 16 часа време за работа, идва със специална защита на дисплея против надраскване и функция за отдалечен контрол. ASUS Eee Tranformer работи с ОС Android 3.0 (Honeycomb).


Таблет на ASUS с Intel Core i5 процесор ще очакваме през октомври

© Computer World, Computerworld.bg

ASUS Eee Tranformer

ASUS Eee Tranformer може да бъде както атрактивен таблет, така и преносим коммпютър и настолно PC – разказа Хшие. - Tаблетът благодарение на функцията MyNet и посредством технологията DLNA по бежичен път предава видео, снимки и музика от и до различни устройства.“

10,1-инчовият му капацитивен сензорен дисплей поддържа WXGA резолюция (1280x800 пиксела), а чрез докинг порт се осъществява връзката със специалната клавиатура. Таблетът идва с USB порт и слот за Micro SD и SD карти. На фронталната си част устройстовто разполага с 1,2-мегапикселова уеб камера, а на гърба е налице 5-мегапикселова. Таблетът предлага 178 градуса (по хоризонтала и по вертикала) ъгъл на виждане, поддържа Adobe Flash 10.2, Surround звук, GPS, Bluetooth 2.1+EDR, WLAN 802.11 b/g/n и възпроизвеждане на Full HD видео. Оперативната памет е 1GB DDR2, а подсистемата за съхранение може да бъде с капацитет 16 GB, 32GB или 64 GB.


Таблет на ASUS с Intel Core i5 процесор ще очакваме през октомври

© Computer World, Computerworld.bg

ASUS Eee Tranformer

ASUS Eee Tranformer идва с интересните функции Wave Share!, MyCloud и MyContent. Благодарение на последната може да се съхранява съдържание в облака (online webstorage). Капацитетът е неограничен за една година, като след това потребителят трябва да си плати за услугата. Литиево-полимерната батерия позволява 16 часа работа, твърдят от компанията.

ASUS Eee Tranformer идва през юни т.г. на европейския пазар на цена 449 евро (за базовата версия с WiFi и с 16 GB памет). Клавиатурата се предлага отделно, на цена 100 евро. Хшие разкри, че модификацията с 3G свързаност ще се очаква през октомври 2011 г. на цена 549 евро.

Базовата версия е с тегло 680 грама, а с 3G адаптер – 695 гр. Размерите на Eee Tranformer са 271х176,8х12,99 мм

Джермин Хшие сподели още за в. Computerworld България, че пазарите в Бългрия и Румъния все още са под влияние на кризата, което е противоположно на ситуацията в Полша и Чехия, където вече се наблюдават положителни резултати и бизнесът там се движи нагоре с уверени темпове. „Ние искаме да си запазим позициите си в Източна Европа, независимо от това дали обемите на пазарите намаляват или се увеличават“, каза още Хшие.

Тази година ASUS е с 8 номинации за наградите Taiwan Excellence за свои продукти (графични карти, монотири дънни платки, е-четци), а освен това компанията в момента разработва нови модели стилни и изискани лаптопи, които ще са продължение на модерния и изящен ноутбук ASUS NX90.

Със сребърни отличия за 2011 г. са лаптопите NX90, G53jW и U36JC, както и безжичния маршрутизатор RT-N56U.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X