Компютърен Хардуер

DDR4 памети се очакват най-рано през 2013 година

Computer World

Стефан Станчев, Тайван

Първите DDR4 памети се очакват най-рано през 2013 година. При тях със сигурност ще бъде намаленo напрежението. Това разкри Пей Лин Пай, официален говорител на Nanya Technology, специално за в. Computerworld България. Ще бъде интересно да видим как производителите на дънни платки ще се справят с това предизвикателство, допълни той.

Пей Лин Пай, официален говорител на Nanya Technology 

По думите на Лин Пай, RAM паметите за сървъри са много сериозно във фокуса на тайванския прозиводител. За разлика от тези за настолните и преносимите компютри, при сървърните памети е изключително важна високата надеждност и осигуряването на непрекъсваемост на работата. “Близо 40% от нашата продукция са сървърни памети, а големи наши партньори са HP, Dell и Supermicro – продължи Пей Лин Пай. – Причината за сериозното търсене на такива решения са облачните системи. В крайна сметка това са ферми от сървъри, а те се нуждаят от много оперативна памет, за да предоставят надеждни облачни услуги. Аз очаквам и голямо търсене на RAM памети за нуждите на множество „умни” устройства като телевизори, смартфони, цифрови камери и др.”

Лин Пай разкри още, че до края на 2011 година ще се появят 30nm DRAM памети. „С новите продукти ще се увеличи капацитета значително и през 2012 година ще излязат 8 GB DDR3 продукти (1,35V). Освен това смятам, че цените на оперативната памет ще започнат да падат чак през 2012 година”, каза в заключение Пей Лин Пай.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X