Компютърен Хардуер

Нови системи за съхранение на HP ще оптимизират доставката на облачни услуги

Computer World

HP официално обяви на специално събитие у нас интегрирането на 3PAR Utility системи за съхранение в порфолиото на конвергираната инфраструктура на компанията (HP Converged Infrastructure) и представи на българския пазар най-новите решения в тази област.

Ираван Хира, генерален директор на Hewlett-Packard България

“Това е и официалното представяне на обединената марка HP 3PAR на родния пазар. Бъдещите облачни структури ще разчитат много на новите ни решенията за съхранение и управление на данни”, каза Ираван Хира, генерален директор на Hewlett-Packard България.
“3PAR решенията са неизменна част от концепцията на НР за облачния компютинг (cloud computing), като те спомагат за опростяване разгръщането на облачните решения, виртуализацията и дедупликацията - сподели Михаил Павлов, мениджър „Системи за съхранение на данни” в Hewlett-Packard  България. - Интеграцията на 3PAR ще позволи на клиентите да оптимизират доставката на облачни услуги с функционалности като „Automated Storage Tiering“, с цел подобряване на производителността и „Thin Provisioning”, с цел да се оптимизира използваемото дисково пространство.”

По думите на Павлов тази комбинация е в помощ на клиентите, които се нуждаят от консолидирана сторидж система и се сблъскват с лавинообразно нарастващ обем от данни. НР предлага файлов и блоков сторидж в една система, като по този начин решава и двете предизвикателства.
По време на събитието стана още ясно, че новите сторидж системи спестяват на клиентите до 50 % от разходите за придобиване на решението, както и половината от операционните разходи. Благодарение на революционната технология на 3PAR, НР гарантира и до 90% намаляване на разходите за управление на ИТ системите, подчертаха от компанията.

“Нашите клиенти споделят, че преминаването на ИТ системите им към облака ще бъде една от най-критичните промени за тях през това десетилетие - сподели още Михаил Павлов. - HP 3PAR Utility Storage посреща изискванията за нова сторидж архитектура, специално проектирана за ИТ като услуга. Интегрирането на 3PAR в конвергираната инфраструктура на компанията изпреварва времето си и HP има стремежа да достави на клиентите си нови нива на мащабируемост, сигурност и ефективност, които не са били постигани досега.”
Припомняме, че през септември 2010 година, след оспорвана битка, НР придоби производителя на сторидж системи 3PAR, а стойността на сделката достигна 2,5 млрд. щатски долара.

© Ай Си Ти Медиа ЕООД 1997-2019 съгласно Общи условия за ползване

X